Çorum’da 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle saat 09.00’da Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni düzenlenendi.

Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin anıta sunulmasının ardından; CHP, MHP, İYİ Parti, Vatan Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği ve Çorum Barosu tarafından da çelenkler sunuldu.

Çelenk sunumlarının andından Atatürk’ün hayata gözlerini kapadığı saat 09.05’de 2 dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı seslendirildi.Saat 09.05’de kamu kurum ve kuruluşlarına ait sirenler ile trafik otolarının siren ve kornaları saygı duruşu süresince 2 dakika süreyle çalındı. 

Ata’sına saygısını gösteren vatandaşlar, saat 09.05’de hayatı durdurarak O’nun manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu.

Tören sonunda Atatürk Anıtı kaidesi üzerinde meşale yakılarak saygı nöbetine başlandı.İstiklal Marşı’nın bitiminde göndere çekilmiş olan bayraklar, akabinde yarıya indirildi.

Çelenk sunma törenine; Vali Mustafa Çiftçi, Garnizon Komutanı Per. Kd. Alb. Ferhan Işık, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. İlhan Uzunoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, Emniyet ve Jandarma personeli, siyasi parti yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.