Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu’nun 46. istişare toplantısı, Çorum Muhtarlar Derneği’nin ev sahipliğinde, Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Mustafa Çiftçi, Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, Emniyet Müdürü Mehmet Gülser ve çok sayıda muhtar katıldı.

Muhtarlar Derneği Başkanı Yılmaz Kılcı’nın açış konuşmasıyla başlayan toplantıda birlik olunması halinde ölüm harici tüm sorunların çözülebileceğini ifade eden Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Başkanı Bekir Aktürk, milletin devletine ilk dokunduğu basamağın muhtarlıklar olduğunu söyledi.

Muhtarların milletin derdini dinleyen, dertlere derman olan devletin yumuşak yüzleri olduğunu anlatan Aktürk, mülki amirlerden muhtarların isteklerini dinlemelerini isteyerek, “Muhtar bir şey istiyorsa kendisi için değil vatandaşlar için istiyordur. Hiçbir muhtar siyaseti kendisine kalkan ederek çıkar sağlamaya çalışmaz” dedi.

Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın ise konuşmasında muhtarların kendileri için önemli olduğunu, belediyelerin sorumlu oldukları alanı tepeden görebildiğini ancak muhtarların hangi sokakta ne varsa bildiğini belirtti.

Bir ilde başarının yolunun muhtarlardan geçtiğini anlatan Aşgın, “Muhtar memnunsa mahalle sakinleri de memnundur. Halkı memnun etmek hakkı memnun etmektir” dedi.

Yaklaşık 50 ilden çok sayıda muhtarın katıldığı istişare toplantısında konuşan Vali Mustafa Çiftçi de konuşmasında Çorum dendiğinde akla Hititlerin ve huzurun geldiğini anlattı. Çorum’da gezilip görülmesi gereken yerler bulunduğunu, sahabe mezarları, Alacahöyük ve Hattuşa’nın yanı sıra dünyanın merkezi olarak kabul edilen Saat Kulesi’nin de görülmesi gerektiğini anlattı.

Vali Mustafa Çiftçi millete hizmet etmek için görevde olduklarını anlatarak, “Milleti hoşnut edebiliyorsak aldığımız parayı da hak ediyoruz” demektir” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Zekeriya Işık tarafından katılımcılara bilgiler verildi.