Yazısından kanser hastalarının ve yakınlarının çektikleri sıkıntıları anlatan Muhtar Hasan Belli, düşüncelerini şöyle dile getirdi:

“Bu yazımı 4 yılda ailesinden 3 kişiyi kanserden toprağa veren ve her hafta Ankara’ya giderek çekilen eziyetleri maddi manevi zorlukları bizzat yaşayan birisi olarak yazıyorum. Şehrimizde onkoloji hastanesi olmadığından her hafta Ankara’ya Samsun’a yüzlerce hasta ve hasta yakınımız gitmek zorunda kalıyordu. Kimi özel aracıyla kimi otobüsle yolarda bir sürü eziyet çekerek. Kimi aracına koyduğu yakıt parasını komşusundan borç alarak kimisi de otobüs parasını. Yada akrabasının arkadaşlarının desteğiyle hastasını il dışına götürmek için çaba sarf ediyor. Düşünsenize hastanın ve hasta yakınının çektiği çileyi. Bu çekilen zorluklara sıkıntılara son vermek için kanser hastalarımızı ve hasta yakınlarımızı en iyi şekilde rahat ettirmek ve tedavi olmaları için Onkoloji Hastanesi’ni şehrimize kazandırmak için büyük emek harcayan ve kazandıran MKYK Üyesi Sayın Milletvekilimiz Ahmet Sami Ceylan ‘a ve AK Parti İl Başkanımız Sayın Yusuf Ahlatcı’ya bir vatandaş olarak ne kadar teşekkür etsek azdır rabbim onlardan razı olsun.Onkoloji hastanesinin şehrimizde olmasının önemini kanser hastaları ve yakınları çok iyi bilir. Rabbim tüm hastalarımıza acil şifalar versin” dedi.

Muhtar Belli, Türkiye’de büyükşehir olan iller dışında ilk Onkoloji Hastanesi kurulacak ilin sadece Çorum olduğu notunu da düştü.