Parti Binası’nda bir basın toplantısı düzenleyen Muhammet Fatih Temur, kongrede Gençlik Kolları Başkanlığı’na tekrar aday olduğunu açıkladı.

Toplantıya AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akar ve gençlik kolları üyeleri katıldı.

Temur,  “5. Olağan Kongre Sürecinde Gençlik Kolları Başkanı olarak göreve başladım. Bu gün nasip olursa yeniden bismillah diyerek 5 Şubat 2021 Cuma Günü saat 17.00’da “Gençsin Önde Yürü İnandığın Yolda Yürü” sloganıyla kongremizi gerçekleştireceğiz. Bir dönemi geride bırakmanın hüznü ve mutluluğunu beraber yaşıyoruz.24 Ocak 2018 tarihinde göreve geldiğimiz günden bu yana seçimlerde çok ciddi çalışmalar gerçekleştirdik. “Gençsen bir bak” sloganıyla Türkiye’de ilk olacak şekilde dijital seçim kampanyası çalışmasını Çorum’da hayata geçirdik. Yine milletvekilliği seçimlerinde bir çok faaliyet gerçekleştirdik. Seçimlerde 1. Parti olarak sandıktan çıktı. Gençlerimizin donanımlı olması için birçok faaliyet, kurs ve proje gerçekleştirdik” sözleriyle yapılan gençlik çalışmalarına değindi.

Temur konuşmasının devamında, “Siyaset bizim için dostluk ve arkadaşlık kazanma sanatıdır. Geri kalan kısım zaten il başkanlığımız ve merkez ilçe başkanlığımızın muhteviyatında gerçekleşen çalışmalarla başarıyla sürdürülüyor. Biz gençlerimiz nasıl daha donanımlı olur bunun çalışmasını sürdürüyoruz.15 Temmuzlarda, 28 Şubatlarda bu milletin kökünden yetişmiş evlatlarına vurulmaya çalışılan prangaları nasıl yırttığımızı her defasında tekrar anlatmaya çalışarak meydanlarda olduk. Gençlerimiz ciddi sayılarla AK Parti İl Yönetiminde temsil ediliyor. Sayın başkanımızla birlikte yaptığımız çalışmalar doğrultusunda belediye meclislerinde gençler temsil noktasına ulaştı. Belediye seçimlerinde de ciddi çalışmalara imza attık.Cumhurbaşkanımızın önderliğinde partimiz gençlerin siyasetin her kademesinde yer alması gerektiğini vurguluyor. Bu noktada gerek parlamentoda, gerek il yönetimlerinde gerek belediye meclislerinde genç kontenjanların tercih edilmesi noktasında teveccüh gösteriyorlar. Cumhurbaşkanımız Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyoruz. Biz gücümüzü onun gençlere verdiği değerden alıyoruz. Yeni dönemde sayın il başkanımızın, merkez ilçe başkanımızın, milletvekillerimizin ve belediye başkanlarımızın yanımızda bir duruş sergilemesiyle, genel merkezimiz 5 Şubat Kongre sürecinde beni tekrar aday olarak değerlendirdiler. Bu süreçte bana destek olan İl başkanım Yusuf Ahlatcı’ya , Merkez Karar ve Yönetim Kurulu Üyemiz Milletvekilimiz Ahmet Sami Ceylan ‘a yine Milletvekillerimiz Oğuzhan Kaya’ya, Erol Kavuncu’ya ve Merkez İlçe Başkanımız Erhan Akar’a desteklerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.