Atik Moldovya – Gagavuzya - Comrat Uluslararası İş Forumu ve İşbirliği Protokolleri Gaguvuzya Devlet Başkanı İrena Vlach’ın katılımları ile Moldova - Gagavuzya’da 8-9 Kasım 2019 tarihlerinde yapıldı .

Atik Genel Başkanı Aziz Şahin, Atik Türkiye Başkanı Mehmet Arat , Atik Çorum Başkanı ve Atik Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi, Fahri Karayan, Çorum Atik Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Emir Serkan Kılıç, Çorum Atik Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Şahin Yıldız ,Çorum Atik Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Üyesi Enver YılmaZ , Çorum Atik İnovasyon Çalıştayı Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyesi Sezer Yalçınkaya, Çorum Atik Yönetim Kurulu Üyesi Eşref Deveci katıldı.

Atik Moldovya – Gagavuzya - Comrat Uluslararası İş Forumu ve İşbirliği protokolleri toplantısında divan kurulu üyeliği yapan Fahri Karayan ve yönetim kuruluna Moldova Büyükelçimiz Halil Gürol Sökmensüer yakın ilgi gösterdi.

Atik Moldovya – Gagavuzya - Comrat Uluslararası İş Forumu ve İşbirliği Protokolleri toplantısında Atik Çorum Başkanı Fahri karayan, Emir Serkan Kılıç, Şahin Yıldız, Sezer Yalçınkaya ve Eşref Deveci’ye Gaguvuzya Devlet Başkanı İrena Vlach plaket verdi.

Çorum Atik Başkanı Fahri Karayan Moldova - Gagavuzya Özerk Bölgesi Başkanı İrena Vlach’a “Çorum Atik olarak her yerde Gaguvuzya’yı anlatacağız ve Çorum Atik olarak Gaguvuzya’ya yatırım yapılması konusunda üyelerimize gerekli bilgilendirmeyi yapacağız.

Bugün burada siz değerli dostlarla buluşmanın sevincini ve mutluluğunu yaşamaktayım. Ben Fahri Karayan Çorum Atik iç Anadolu ve Karadeniz bölge başkanlığı olarak bugün burada sizlerleyiz.
Çorum atik olarak bölgesel çalışmalarımızı hızlandırarak sayın genel başkanımızın lobi çalışmalarına destek olmaktayız” dedi.

Karayan, “Biz Çorum Atik olarak bölgemize bağlı iş adamlarının ve kuruluşlarının çalışmalarına yardımcı olup, sivil toplum kuruluşları ve sanayicilerin bir arada çalışmalarını ve projelerinin hayata geçirilmesinde yardımcı olup bulunduğu bölgedeki sanayicilerin ve iş adamlarının sorunlarına sahip çıkıp onlara çözüm yolları sunmaktayız.

Atik olarak 57 ülke 186 şehirde kurulu ofislerimizde insanlara ticaret hacmini nasıl genişletecekleri hakkında bilgiler vererek yatırımcılarımıza ticari faaliyetlerinde nasıl kazançlı çıkarlar bunları anlatarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Yapacak olduğumuz bu çalışmalarda müteşebbis iş adamları ile iş ortaklıkları kurmaktan mutluluk duyarız.
Her türlü yatırıma açık olduğumuzu beyan eder farklı iş sektörlerinde çalışmaktan da mutluluk duyacağımızı siz kıymetli dostlarımıza sayın atik başkanlığı çatısı altından duyuruyoruz.

Bunların yanında aynı zamanda Komrat şehri ve Çorum şehri arasında da bir kardeş belediyecilik protokolü düzenleyerek iki şehri birbirine sıkı sıkıya bağlamak istediğimizi siz kıymetli dostlarımızla paylaşmak istiyorum.
Sayın Atik başkanımız Aziz Şahin beyefendi de uygun görürse bu bağlamda çalışmalarımızı hızlandırmak istiyorum.Bu ticari faaliyetlerimizin tamamında atik genel başkanlığı arkamızda durarak bizlere destek vermiş olup açılmayan kapılarımızı açmışlardır.
Sayın genel başkan ve Türkiye başkanımıza sonsuz teşekkür eder saygılarımı sunuyorum” açıklamalarında bulundu.