Zafer Partisi Çorum İl Koordinatörü Bedii Onanyaptığı açıklamada, “Eğitimden uzak kalan milletlerin yaşaması imkansızdır.Bu sebeple okulların açılması ve eğitime devam edilmesi mutlak bir gerekliliktir.Ancak,35 öğrenciden başlayan ve 50 öğrenciye varan,bir sırada üç öğrencinin oturduğu sınıflarda, pandemi ile birlikte sağlıklı bir eğitimin sürdürülmesi zor ve hatta imkansızdır” dedi.

Onan, “Okullarda pandemi için alınan önlemler, sıkı maske denetimi yapılacak, dezenfektan kullanılacak, ateş ölçümü yapılacak. Birden fazla vaka olan sınıflar ve eğitimciler karantinaya alınacak. Ya sonra? Bu tedbirler ile mi öğrenciler ve aileleri pandemiden korunacak? Bakınız ey karar alıcılar ve uygulayıcılar; bu tedbirler ve sınıflardaki öğrenci yoğunluğu ile pandemi ve eğitim süreci yönetilemez ve yürütülemez. Sınıflarda bulunan öğrenci sayısı azami 10 öğrenci ile sınırlandırılmalı, ders saatleri 30 dakika olmalı, yüz yüze eğitimde temel dersler olan, Matematik, Fizik, Kimya ve Türkçe dersleri müfredatta önemli olan konularla sınırlı kalmak kaydıyla verilmeli, diğer dersler uzaktan eğitim yöntemi ile devam ettirilmelidir.İlk,orta kademe öğrencileri içinde yine aynı öneriler geçerlidir.Milli Eğitim bakanının ifade ettiği gibi tüm paydaşlara görev düşüyor, kurallara uyalım ama, uyulmayan kurallar sebebiyle, pandemi hala yüksek seyrediyor. Havaların soğuması, rüzgarlı havaların etkisi ile,- okul bahçesinde bulunan öğrencinin nefesinden çıkan solunmuş, havanın bir diğer öğrenciye virüs taşıma ihtimali bu dönemde yüksek bir tehlike arz etmektedir. Sabah saatlerinde bir ortaokulun bahçesinde gördüklerim, öğrenci ve aileleri açısından kaygımızı artırmış ve basın açıklaması yapılması mecburi olmuştur. Bu gördüklerim devam ettiği sürece kısa birkaç hafta sonra okulların tekrar kapanması mecburi bir hale gelecektir” açıklamalarında bulundu.

“Bu sebeple başlıkta ifade ettiğim gibi, Milli Eğitim Bakanlığının pandemi sürecini ve eğitimi yönetecek ve yürütecek bir yol haritası yoktur.Milli eğitim bakanlığında kim ne iş yapmaktadır?MEB yetkilileri ile ÖSYM yöneticileri müfredat ve sınavlarda sorulacak sorular hakkında birlikte çalışmalı ve verilecek eğitim seviyesine uygun sorular hazırlanıp,sınav yapılmalı,fırsat eşitliği korunmalıdır” diyen Bedii Onan,”Bu sürecin yönetilmesi ve yürütülmesi için yukarıda verdiğimiz örneklere uygun neden bir çalışma yapılmamıştır? Okulda aldığı virüs sebebiyle hastalanıp, hayatını kaybedecek öğrenci ve öğrenci yakınlarının vebalini ve tepkilerini kim karşılayacaktır.

Yukarıda yazdıklarımızın acilen dikkate alınarak, bir an önce öğrenci sayısı, öğrencinin okula gideceği haftalık gün sayısı, verilecek dersler, ders süreleri, teneffüs araları ile ilgili kararlar acilen uygulanması toplumun faydasına olacaktır. Her hayat bizim için önemlidir. Yine de bu zor şartlar altında tüm öğrencilerimize ve öğretmen arkadaşlarımıza eğitim öğretim yılında ve gelecekte başarılar temenni eder,sağlıklı bir hayat geçirmelerini Yüce Allah’tan dilerim” ifadelerine yer verdi.