2.Etap koyun almaya hak kazanan üreticilerin 05.07.2021-12.07.2021 tarihleri arasında Tarım İl/İlçe Müdürlüklerine giderek sözleşme imzalamaları gerektiği belirtildi. Çorum’da yürütülmekte olan ‘Köyümde Yaşamak İçin Bir Sürü Nedenim Var’ projesi kapsamında il genelinde toplam 303 kişinin başvuru yaptığı bu başvurulardan 225 vatandaşın koyun almaya hak kazandığı açıklandı.

Üreticilerin talep ettiği 21bin 587 adet koyun alımının gerçekleştirileceğine dikkat çekildi.

Koyun almaya hak kazanan üreticiler ile Koyun Alımı Teknik Şartnamesi https://corum.tarimorman.gov.tr/ internet adresinde yayımlandığı açıklandı.

2 Yılda 100.000 Baş Hedefli Sözleşmeli Küçükbaş Üretim Projesi Kapsamı’nda, Çorum ili ve ilçelerinde koyun varlığının artırılması ve bu konuda faaliyet gösteren üreticilerin sürülerinin ve ölçeklerinin büyütülmesi ile küçükbaş hayvan varlığının artırılması, atıl işletme kapasitelerinin üretime kazandırılması, yerel koyun ırklarının artırılarak bölgesel kalkınmayı ve yerel koyun yetiştiriciliğiyle kırmızı et açığının kapatılmasına destek olunması amaçlanıyor.

Proje, Valilik koordinasyonunda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Ziraat Bankası işbirliğiyle yürütülecek. Bu çerçevede projeden faydalanan üreticiler için ilçe tarım müdürlüklerince kontrol ve hayvan desteği de verilecek. Aynı zamanda üreticilerin uygun fiyatlara yem alabilmeleri ve kesime gönderecekleri erkek hayvanları uygun fiyata satabilmeleri için Valilik devrede olacak. Proje dahilinde doğacak erkek hayvanların kesime gönderilerek kırmızı et üretimine katkı sağlaması ve dişi anaç hayvanların ise işletmede sürüde tutularak anaç sürüsünün büyütülmesi hedeflenmekte. Projeye Tarım ve Orman İl Müdürlüğü internet sitesinde yayınlanacak başvuru formu doldurularak il ve ilçe müdürlüklerine başvurulabilecektir.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Sarı ‘Projeyi ilk andan itibaren önemsediklerini ve ciddiyetle titiz bir şekilde uygulanması için yakından takip ettiklerini belirtti. Protokolün imzalanmasıyla birlikte proje startını verdiklerini, işletme başı toplamda 150.000 TL tutarında kullanılacak kredinin 100.000 TL'sinin sıfır faiz geriye kalan kısmının da çok düşük bir faiz oranıyla yıllık olarak 7 yıl geri ödemeli kullandırılacak olmasının üreticiler için önemli bir kolaylık olduğunu bu proje ile ilimize 21bin daha yüksek verimli küçükbaş hayvan daha kazandıracağız.’ dedi.