CHP İl Genel Meclisi Üyesi İlhami Türksal, Vali Çiftçi’nin kanunun verdiği yetki ile önergeyi geri gönderdiğini meclisin de yine kanunun verdiği yetki ile aynen onaylaması gerektiğini söyledi.

MHP Grup Başkan Vekili Sadık Aşık ise önergenin neden geri geldiğini anlayamadıklarını belirtti. Çevre illerdeki önergelere bakıldığında içi boş araştırma isteklerinin bulunduğunun görülebildiğini anlatan Aşık, gönderdiğimiz önerge Vali Beyi neden rahatsız ediyor?” dedi.

Vali Çiftçi’nin geri gönderdiği önerge Çevre ve sağlık Komisyonuna tekrar havale edildi.

Önerge’de Koronavirüs’ün tüm dünyada ve Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da da artış gösterdiği, bu hastalığın bulaşma yolunun hapşırma veya temas yoluyla geçtiğinin bilindiği, bu nedenle okullar açılmadan önce öğrenci ve velilerde bir takım endişeler oluştuğu belirtilerek eğitime başlamadan önce okul çevresi, binası, okul içi, lavabo ve sınıfların hijyenik temizliği nasıl yapılacağı ve temizlin sağlıklı bir şekilde yapılması için yeterli temizlik elemanının olup olmadığı, temizlik malzemesi, dezenfektan ve kolonya gibi malzemenin sürekli bulundurulması ve kullanılmasının kontrol edilmesi, sınıflardaki oturma planının nasıl yapıldığı konularında meclis ve kamuoyunun bilgilendirilmesi istenmişti.