Mayıs ayında ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü yağ oranı ortalama %3,4, protein oranı ise ortalama %3,2 olarak tespit edildi.

Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan içme sütü üretimi %18,3 azalarak 122 bin 089 ton olarak gerçekleşti. Ocak-Mayıs döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre içme sütü üretimi %6,7 azalarak 671 bin 447 ton olarak gerçekleşti.

Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre ticari süt işletmeleri tarafından yapılan yoğurt üretimi %12,8 artarak 92 bin 862 ton, Ocak-Mayıs döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %0,3 azalarak 441 bin 588 ton olarak gerçekleşti.

Mayıs ayında bir önceki yılın aynı ayına göre, ayran üretimi %66,6, tam yağlı süt tozu üretimi %53,9, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %20,7, yağsız süt tozu üretimi %19,2, kaymak üretimi %9,2, artarken, tereyağı üretimi %2,6, inek peyniri üretimi %3 azalmıştır.

Ocak-Mayıs döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yağsız süt tozu üretimi %25,5, diğer peynirler (koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri) %23,8, tam yağlı süt tozu üretimi %19,6, kaymak üretimi %14,7, ayran üretimi %7,4, inek peyniri üretimi %1,5 artarken, tereyağı üretimi %4,5 azalmıştır.