Toplantıda gündeme getirilen konularla ilgili açıklamalarda bulunan Saatcı, “Sağlık çalışanlarının sahada büyük bir mücadele verdiği, bunu herkesin çok iyi bildiğini, Sağlık çalışanlarının fedakârlığını herkesin alkışladığını, takdir ediyor. Ama bu takdir ve teşekkür sorunları çözmeye yetmediği, herkesin ama herkesin sağlık çalışanlarının emeğine saygı duyması gerektiği ifade edildi” açıklamasında bulundu.

Sağlık-Sen’in sorunların çözümü için büyük bir mücadele verdiğini kaydeden Saatcı, “Masada başta sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız olmak üzere kamu çalışanlarının emeklerinin karşılığını alması için irademizi ortaya koyacağız. Beklentilerin ve taleplerin karşılık bulması için masada mücadelemizi vereceğiz. Bizim olmazsa olmazımız, sağlık çalışanlarının ücretlerini eriten, canına tak eden, herkesin ortak sorunu döner sermaye adaletsizliğinin giderilmesi. Biz bu sistemin yeniden inşa edilmesi gerektiğini hep söylüyoruz. Kimse sağlık çalışanlarının emeğini ve alın terini görmezden gelemez. Biz bu sisteme yönelik çözüm önerimizi tüm muhataplarımızla paylaştık” ifadelerine yer verdi.

Başkanlar Kurulu Toplantısı’na online katılımla hitap eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şu ifadelere yer verdi; “Sağlık çalışanlarının sorunlarının farkında olduklarını, bu sorunların çözümü için kararlı olduklarını dile getirdi. Sağlık çalışanlarımızın özlük haklarının gönlümüzden geçen karşılığını veremediğimizi burada tekrar ifade etmek isterim. Ancak ülkemizin mevcut mali imkânları dâhilinde en iyiyi vermeye gayret ediyoruz. Ayrıca personelin aldığı ek ücretlerde hakkaniyet eksikliğinin de farkındayız. Daha adaletli bir ek ödeme sisteminin getirilmesi adına köklü bir revizyon çalışması gündemimizde. Nöbet ücretlerinin düşüklüğü ve farklı yorumlanabilen mevzuat nedeniyle yapılan farklı ödemeler konusunun da farkındayız. Bu hususta yapılacak düzenlemelerde tarafların desteğine ihtiyacımız var” şeklindeki açıklamalarının ivedilikle hayata geçirilmesi Sağlık-Sen olarak en büyük beklentimiz ve talebimizdir. Sağlık çalışanlarımızın ücret adaletsizliğinden sözleşmeli istihdam türüne kadar birçok sorunu var. Bizim mücadelemiz emeğin ve alın terinin mücadelesi. Artık kronik hale gelen sorunlar için ivedilikle adımlar atılmalı. Sorunlar çözülene kadar bu konular gündemimizden asla düşmeyecektir. Çanakkale şehitlerini rahmet ve minnetle yad ediyoruz.”