Cengiz, “Bu hafta 32. Vergi haftası kutlanmaktadır. Ülkemiz gelirlerinin büyük bölümünü oluşturan vergileri toplama, devletin bütçesini yapma, harcamalarını kontrol etme iş ve işlemlerini Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışanları üstlenmektedir. Maliye çalışanları Covid-19 Pandemisi’nin en yoğun olduğu günlerde 7256 sayılı kanun kapsamında borç yapılandırma başvurularını alma ve yapılandırma işlemlerini esnek ve dönüşümlü çalışma olmadan can virane bir şekilde yerine getirdiler” dedi.

“Ülkemiz ve milletimiz için bu kadar önemli görevleri ifa eden Hazine Ve Maliye Bakanlığı’ndaki kamu görevlileri Vergi Haftası’nı maalesef buruk geçirmektedirler. Çünkü uğradıkları hak kayıpları, verilmeyen Pandemi ikramiyeleri, bozulan çalışma barışı buna engel olmaktadır” diyen Cengiz, “Büro Memur-Sen olarak kimseden haksız bir uygulama, haksız bir kazanç istemiyoruz. Maliye çalışanlarının alın terinin, emeğinin karşılığını istiyoruz. Maliye çalışanlarına yapılan adaletsizliğin, haksız uygulamaların giderilmesini istiyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışanları için Ocak/2021 tarihinde Yapılması planlanan Kurum İçi Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı Özel Sınavı Covid-19 virüsü nedeni ile ertelenmişti. Covid-19 virüsü nedeniyle sınavları ertelenmiş olan bir çok bakanlık ve kurumun sınavları tekrar yapılıyor. Ancak Kurum içi gelir uzmanlığı ve defterdarlık uzmanlığı özel sınavlarının tarihleri halen ilan edilmiş değil. Sınav tarihleri ilan edilerek oluşan bu mağduriyetin ortadan kaldırılması gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

Erdoğan Cengiz, “Kamu görevlileri yılın ilk altıncı ayından itibaren %20 ve üst vergi dilimine girmekte ve aldığı zam erimektedir. Bütün kamu görevlilerinin gelir vergisi %15 oranında sabitlenmeli ve memura verilen zam geri alınmamalıdır. Kamu çalışanları enflasyona ezdirilmemeli ve en düşük memur maaşının %10’u oranında seyyanen zam yapılmalıdır.

Memur maaşları enflasyon karşısında erimekten kurtarılmalıdır. Kamuda süresiz sözleşmeli personel uygulaması son bulmalı, kadro verilmeli ve bundan sonraki büro hizmet kolunda yapılacak olan sözleşmeli personel alımında 3+1 sistemi uygulanmalıdır. Covid-19 pandemisi nedeniyle kamu kurumlarında 10:00-16:00 mesai uygulaması devam ederken, maliye çalışanları 8:00-17:00 mesaisi yaptılar. Covid-19 döneminde fazla çalışma yaparak 7256 sayılı kanun çerçevesinde mükelleflerin yapılandırma başvurularını ve taksitlendirmelerini süresinde yapan kamu görevlilerine fazla mesai ücreti 5 katı oranında ödenmeli” açıklamalarında bulundu.

“Yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personele görevde yükselme sınavı açılmalı ve bu kadroda çalışanlara ek gösterge verilmelidir, şoför kadrosunda çalışan personele veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosu sınavsız verilmeli” diyen Cengiz, “ Büyükşehirlerde görev yapan çalışanlara büyükşehir farkı ödenmelidir. Mali Hizmetler Sınıfı oluşturularak, genel müdürden yardımcı hizmetliye kadar tüm personelin ek göstergeleri yeniden düzenlemeli ve 3600 ek göstergenin kamuda görev yapan bütün çalışan personeli kapsamasını istiyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışanlarının yüzde doksanı lisans mezunu olup, işe girerken KPSS (A) gurubundan sınava tabii tutulmaktadırlar. Dolayısıyla hem 3600 ek göstergenin verilmesini, hem de merkez taşra uzmanı ayrımının kaldırılmasını iş barışının sağlanmasını yetkililerimizden talep ediyoruz.Büro Memur-Sen olarak bu duygu ve düşüncelerle Vergi Haftasını kutluyor, Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışanları lehine olumlu adımlar atılmasını bekliyoruz” dedi.