Orhan Tosik yaptığı açıklamada, “15 Temmuz 2016 tarihinde Atlantik ötesi şeytani aklın yerli işbirlikçileri kanlı bir kalkışma gerçekleştirmiş ve bu hunhar darbe girişimi neticesinde yüzlerce insanımız şehit, binlerce insanımız gazi olmuştur.Bu alçak girişimle; Türk milletinin egemenlik hakkı alenen ve açıkça çiğnenmek istenmiş, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin mukadderatına yön vermek kararlaştırılmıştır” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti'nin bölgesinde ve dünya siyasetinde istikrarsızlaştırılarak, kukla bir devlet hüviyetine kavuşması amaçlanmıştır. Vatanımızın ve milletimizin bölünmez bütünlüğüne kast edilmiş, demokrasi tarihimiz en kanlı saldırılardan birisiyle karşı karşıya kalmıştır” diyen Orhan Tosik, “Bu melun ve meşum gecede uluslararası karanlık güçlerin ve onların yerli işbirlikçilerinin salvoları sine-yi millete çarparak tuzla buz olmuş, kanlı saldırıları akim kalmıştır. Merhum Akif'in " Cehennem olsa gelen göğsümüzde söndürürüz" mısrası 15 Temmuz'da Türk milletinin o asil ve mübarek ruhunda yeniden akis bulmuş, Türk milleti egemenlik haklarına sahip çıkarak darbeci alçakları bertaraf etmiştir. Türk milletine silah doğrultma cüretinde bulunan darbeci hainler birer fare gibi saklandıkları yuvalarından alınarak adalete teslim edilmiştir” ifadelerine yer verdi.

Başkan Orhan Tosik, “Bu melun saldırılar esnasında tavrını Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk milletinden yana koyan Bilge Liderimiz Sayın Dr. Devlet Bahçeli bizlere tarihe altın harflerle nakşedilmiş şerefli bir levha armağan etmiştir. Liderimizin cesur ve kararlı duruşu darbeci hainlere indirilen en esaslı ve anlamlı tokat olmuştur. Ama, fakat demeden hiçbir hesap yapmadan Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Türk demokrasisinin yanında olduğunu vurgulayan liderimizin bu tarihi hamlesi devletimizin ayağına bukağı vurmak isteyen hainlerin bütün planlarını alt üst etmiştir. Liderimizin bu kahramanca duruşu devletimizin önünü aydınlatmış ve milletimizin hafızasında silinmez izler bırakmıştır. Bu vesileyle 15 Temmuz darbe girişimi esnasında şehadete erişen kahramanlarımıza şükranlarımızı sunuyor, onları saygıyla ve minnetle anıyoruz” açıklamalarında bulundu.