Çorum Belediyesi Mayıs ayı Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis gündemdeki maddeleri değerlendirerek yeni kararlar aldı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Çorum Belediyesi Meclisi Grup Başkanvekili Selim Güloğlu, “Kudüs ilk göz ağrımız, ilk sevdamız, ilk yönümüz, miracımızın ebedi emaneti, inancımızın ezeli onurudur. Kaşgar’dan nasıl taviz vermiyorsak, Kerkük’ten nasıl taviz vazgeçmiyorsak, Kudüs’ten de vazgeçmeyiz. Siyonist kumpaslara esir bırakmayız. Kudüs, Kaşgar, Kerkük, İstanbul birbiriyle tarih, inanç, kültür bağlarıyla sımsıkı bağlıdır. Biri olmadan diğeri ya eksik ya da manen eziktir. Biz katlimizin, kavlimizin, kaderimizin kavgamızın bilincindeyiz. Şeytanın müfrezelerini de biliyoruz. Hesap gününü bekliyoruz. Diyoruz ki İsrail bir terör devletidir. Er ya da geç akıttığı kanda boğulacaktır. Saldırıda hayatını kaybeden Filistinli kardeşlerimize Allah’tan rahmet yaralılara acil şifalar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“Bundan 102 yıl önce Samsun’da milli mücadelenin ilk fidesi dikilmiştir ve nitekim Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk harcı cesaretle karılmıştır” diyen Selim Güloğlu, “Bu yürüyüş vatanı sahipsiz, çaresiz sananlara karşı varoluş mücadelesidir. Bu yürüyüş bölünmemizi parçalanmamızı isteyenlere karşı nefsi müdafaa kararlılığıdır. Bu yürüyüş bitmemizi tükenmemizi yersiz yurtsuz kalmamızı projelendiren işgalcileri İzmir’e kadar kovalayan idarenin eseridir.  Tarihe altın harflerle kazınan bu eserle, bağımsızlık meşalesi tutuşturulmuştur. Bu esere leke sürdürmemek için Cumhur İttifakıyla geleceğe ışık tutuyor 2023’ün güçlü Türkiye’sini 19 Mayıs 1919 ruhuyla sahipleniyor ve kucaklıyoruz. Başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Ne mutlu Türküm diyene” açıklamalarında bulundu.