Bu kapsamda, çocuklara yönelik “Küçük Kâşifler Şehirlerini Tanıyor” turizm haritası bastırılarak tanıtım çalışmalarında kullanılmaya başlandığı Çorum’u daha sevilir ve anlaşılabilir kılmak adına, güvenilir ve çocuklara uygun özel grafikler ve resimler kullanılarak çocuklarza özel Çocuk Haritası hazırlandı.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Haritanın büyütülmüş şekli ilkokullarda çocukların görebileceği uygun yerlerde sergilenecek olup İlimiz merkezi ve ilçelerindeki ilkokullara dağıtımı yapılacaktır.

“Küçük Kâşifler Şehirlerini Tanıyor” çocuk haritası ile yaşadığı çevreyi tanıyan, kültürüne sahip çıkan bilinçli bir nesil yetiştirilmesi amaçlanmıştır. Aynı zamanda çocuklarımızın bilişsel gelişim düzeylerini artıran, görsel-fotografik hafızasının güçlenmesine katkı sağlayacak, öğrenirken eğlendirecek olan Çorum Haritası müzeler, örenyerleri, arkeolojik buluntular, tabiat güzelliklerini, fauna, sivil mimari ve gastronomide öne çıkan değerleri çocukların gözüyle anlatmaktadır. QR kodun da eklendiği haritada kısa açıklayıcı bilgiler de bulunmaktadır.

İlkokul çağındaki çocuklarımızın Çorum’u daha kolay tanıması ve yaşadıkları şehrin tarihi ve kültürel değerleri hakkında bilgi sahibi olmasının amaçlandığı “Küçük Kâşifler Şehirlerini Tanıyor Çocuk Haritası” Müdürlüğümüz tarafından değerli çocuklarımıza ücretsiz olarak dağıtılmaktadır” denildi.

Ayrıca İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, “Sadece yetişkinlere değil farklı yaş gruplarına yönelik tanıtım faaliyetleri de yürütülmekte, eğitici ve kültürel etkinlikler düzenlenmektedir. “Küçük Kâşifler Şehirlerini Tanıyor” çocuk haritası çalışmamız, “Merve ve Ali Çorum’u Geziyor” Boyama Kitapları, Alaca Höyük Örenyeri’nde çocuk bilgilendirme ve yön levhaları, Çorum Müzesi eğitim atölyeleri, okullarda yapılan tarih bilinci eğitimleri projelerimizi destekleyici ve tamamlayıcı nitelikte olup Covid-19 Pandemisi öncesi sanat, tarih, kültür, müzik gibi birçok dalda gerçekleştirilen faaliyetlerimiz devam edecektir” açıklamasında bulunuldu.