Ziyarette Yayla Haber Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İlhami Türksal da hazır bulundu.

Görüşmeye Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu Genel Başkanı Bayram Zengin, Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, Bağımsız Büro Sendikası Genel Başkanı Erkut Demirci, Anadolu Eğitim Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri Nihat Örs, Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu İl Temsilcisi Hayati Çam, Bağımsız Yerel Hizmet Sendikası İl Temsilcisi Duran Canbolat, Bağımsız Yapı İmar Sendikalası İl Temsilcisi Nurettin Akkuş, Anadolu Eğitim Sendikası İl Temsilcisi Mesut Çetinoğlu katıldı.

BASK Genel Başkanı Bayram Zengin burada yaptığı konuşmada, bugün (30 Mart 2021 Salı) yapılacak KPDK toplantısının gündeminin aldatmaca olduğunu, sendika ve konfederasyonların toplantıyı boykot etmesi gerektiğini söyledi.

Zengin, “Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK)’nun gündeminin “Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Hususlar” ve “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Yönetmelik” olarak belirlendiği açıklanmıştır.11 gün önce basına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk’un ziyaretini fırsat bilerek “Ziyaret kapsamında KPDK’nın tarih ve gündemine dair bir ön tespiti de yaptık” açıklaması yapıp kameralara poz verenler, açıklanan gündem karşısında utanmalı, memurlardan özür dilemelidir.2018’den beri ekonomik kriz ve Korona virüs salgınını bahane ederek memurların en haklı talepleri görmezlikten gelinmektedir. Mali nitelikteki talepler de, hiçbir mali etkisi olmayan talepler de gündeme gelmemektedir. Memurlara şaşı bakmayı alışkanlık haline getiren Hükumetin yetkili sendikaları yedeğine alması üzücü, düşündürücü ve ibret vericidir” dedi.

“MEMUR VE EMEKLİLERLE ALAY EDİLİYOR”

“KPDK, memurların hak ve beklentilerinin peşkeş çekildiği bir zemin olmamalıdır” diyen Zengin, “Kamuoyu ve memurların önünde başka, sorunların çözüleceği platformlarda başka konuşanların, karakolda doğru söyleyip mahkemede şaşanlardan farkı yoktur. Demek ki KPDK toplantısında memurları kayıpları ve kayıpların telafisi konuşulmayacaktır. Demek ki Hakem Kurulu kararının revize edilmesi konuşulmayacaktır. Demek ki, Ramazan ayına girmek üzere iken memurların ikramiye hakkı, 3600 sorunu, emekli aylıklarındaki düşüş konuşulmayacaktır. Demek ki vergi dilimi kayıpları, yardımcı hizmetler sınıfının kaldırılması, yıllık izinlerin işgünü olarak verilmesi konuşulmayacaktır. Demek ki sendikalara üyelik ve üyelikten çekilme işlemlerinin e-Devlet üzerinden yapılması konuşulmayacaktır.2021 yılı enflasyon beklentisinin Hükümet programında % 8, Merkez Bankasına göre % 9,4 olduğu ve bu oranların hep gerçek enflasyonun çok altında kalmasının alışkanlık haline geldiği bir süreçte, memur ve emeklilerini % 3’lük sefalet artışının konuşulamayacağı bir toplantıda memurlar adına boy göstermek memur ve emeklilerine haksızlık, hadsizlik ve utanç vericidir. Memur ve emeklileriyle alay etmektir.

Toplantıda sözleşmeli personelin çalıştırılmasına ilişkin esaslar değil, sözleşmeli personel uygulamasına son vermek konuşulmalıdır.Göstermelik “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavları” değil evrensel bir ilke olarak ehliyet, liyakat, Anayasa ve Devlete sadakat ilkeleri konuşulmalıdır.Bu konu ve sorunların konuşulmadığı, konuşulmayacağı toplantılara katılmak züldür, memur aklıyla alay etmektir, memurlara hakarettir” ifadelerine yer verdi.

MEMUR-SEN’İN GÜNDEM SAPTIRMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

Zengin, “Enflasyon kayıplarının telafisi konusunda adım atmamakta ve toplu sözleşme revizyonunu Hükumet ile görüşmemekte direnen Memur-Sen, sorumlusu olduğu sorunları çözmeğe çalışmak yerine popülist konuları önceleyerek dikkat dağıtmakta ve gündem saptırmaktadır.

Memur-Sen onca soruna rağmen, memur ve emeklilerinin en haklı taleplerini ustaca ıskalamaya devam etmektedir.Bugün toplanacak Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantısında iktidarın elini güçlendirmek için yeni oyunlar, yeni peşkeşler peşinde olduğu açıktır.Memur-Sen ne diyecekse sütre gerisinden yarım ağız değil kamuoyu önünde söylemeli, söylediklerinin konuşulmayacağı toplantılara memurlar adına katılmamalıdır.Toplantıya katılacak diğer konfederasyonları da uyarıyoruz: Memur-Sen’nin günahına ortak olmayınız. Bu ihanete sessiz kalmayınız.Aksi halde BASK olarak memur ve emeklilerine ihaneti deşifre etmede en ufak bir tereddüt göstermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Hacı Odabaş ise misafirlerine çalışmalarında başarılar diledi.