Çorum Yayla Haber Gazetesi

Çorum

Çorum Haber

Çorum Haberleri

Çorum Belediyesi

Çorum Valiliği

Çorumspor

Çorum Gazetesi

Çorum Gazeteleri

Ahmet Ahlatcı

Çorumhaber

Corum

corumhaber

Çorumhaber

Çorum Yayla Haber Gazetesi

Çorum Haber Gazetesi

Çorum Haberleri oku

Sungurlu

Alaca

Osmancık

Sungurlu

İskilip

Kargı

Habercim19

habercim19.com

corumhaber.net

corumhakimiyet.net

çorum time

corum time

çorum valilik

Çorum Belediye

Çorum Belediyespor

Yeni Çorumspor

Çorum Yerel

ÇorumYerel Ekonomi

Çorum Ahmet Ahlatcı

Ahmet Ahlatcı

Çorum Ak Parti

Çorum CHP

Çorum İyi Parti

Çorum MHP

Çorum Gelecek Partisi

Çorum DEVA

Çorum Saadet Partisi

Ahmet Sami Ceylan

Cahit Bağcı

Agah Kafkas

Salim Uslu

Tufan Köse

Oğuzhan Kaya

Kenan Nohut

Ali Haydar Tanrıverdi

Hacı Odabaş

Yusuf Ahlatcı

Mustafa Tahtasız

Çorumluyuz

Çorumlu Amir

Çorumlu

Çorumda

Çorumdan

Çorum Yayla Haber Gazetesi

Yayla Haber

Çorum Yayla Haber

Çorum Haber

Çorum Haber Gazetesi

Çorum Yerel

Çorum Yerel Gazete

Çorum
Corum
Çorumhaber
Corumhaber
çorum gazetesi
çorum gazeteleri
çorum haberleri oku

banner2031

Kış hazırlıkları başladı

Osmancık'ta kış hazırlıkları için vatandaşlar tarhana ve erişte yapımına başladı.

Güncel 20.09.2019, 12:02 Merve Kayış
72
Kış hazırlıkları başladı

Osmancık'ta kış hazırlıkları için vatandaşlar tarhana ve erişte yapımına başladı.
Osmancıklılar kış ayının yaklaşması ile birlikte her yıl olduğu gibi bu yılda kış hazırlıkları yaparak, aile bütçesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.
Kışın lezzeti için yazın ter döken Osmancıklı hanımlar kışlık yiyeceklerini imece usulü ile kendi elleriyle hazırlıyorlar. Tarhana ve erişte yapan hanımlar Ağustos ayının son haftasında başlayıp Ekim ayının başına kadar hazırlıklara devam ediyor. Kış ayının vazgeçilmez çorbalarından olan tarhanayı kendileri hazırlayan vatandaşlar, kuruması için müsait olan yerlere yada bahçelerine seriyorlar.
Kimi vatandaşlar bu geleneği sürdürerek genç yaşlı demeden tarhana dökerek kış ayına hazırlanıyor.
Tarhananın yanı sıra evde kesilen erişteler de aynı şekilde bahçelerinde kurutuluyor.


Yaptıkları tarhana ve erişte hakkında bilgi veren ev hanımları hazırlıklarını ilk önce evde yaptıklarını tarhana ve makarna yaptıklarını belirterek, "Evimizin bahçesinde hazırlığımızı yaptıktan sonra burada güneşte kurutuyoruz.
Eski gelenek ve göreneklerimizi yaşatarak imece usulü komşularımız ile birlikte gün boyu tarhana ve erişte makarna kesim işlemleri ile uğraş veriyoruz. Yorgunluğumuz tatlı bir yorgunluk oluyor. Çünkü evde ailecek severek yediğimiz anne çorbasının tadını hiçbir şey tutmuyor. Hem daha doğal hem de daha sağlıklı çocuklarımız güvenle yediriyoruz.
Ayrıca eşe dosta çam sakızı çoban armağanı veriyoruz. Sağlığımız el verdiği sürece her kışa hazırlıklarımız bu şekilde devam etmektedir" şeklinde konuştular.

Kaynak: Yayla Haber
Yorumlar (0)

18°
parçalı bulutlu
Namaz Vakti 31 Mayıs 2020
İmsak 03:12
Güneş 05:05
Öğle 12:43
İkindi 16:41
Akşam 20:11
Yatsı 21:56
Puan Durumu
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
Takımlar O P
banner2014
banner2034
Arşiv

Gelişmelerden Haberdar Olun

@