Osmancık'ta kış hazırlıkları için vatandaşlar tarhana ve erişte yapımına başladı.
Osmancıklılar kış ayının yaklaşması ile birlikte her yıl olduğu gibi bu yılda kış hazırlıkları yaparak, aile bütçesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.
Kışın lezzeti için yazın ter döken Osmancıklı hanımlar kışlık yiyeceklerini imece usulü ile kendi elleriyle hazırlıyorlar. Tarhana ve erişte yapan hanımlar Ağustos ayının son haftasında başlayıp Ekim ayının başına kadar hazırlıklara devam ediyor. Kış ayının vazgeçilmez çorbalarından olan tarhanayı kendileri hazırlayan vatandaşlar, kuruması için müsait olan yerlere yada bahçelerine seriyorlar.
Kimi vatandaşlar bu geleneği sürdürerek genç yaşlı demeden tarhana dökerek kış ayına hazırlanıyor.
Tarhananın yanı sıra evde kesilen erişteler de aynı şekilde bahçelerinde kurutuluyor.


Yaptıkları tarhana ve erişte hakkında bilgi veren ev hanımları hazırlıklarını ilk önce evde yaptıklarını tarhana ve makarna yaptıklarını belirterek, "Evimizin bahçesinde hazırlığımızı yaptıktan sonra burada güneşte kurutuyoruz.
Eski gelenek ve göreneklerimizi yaşatarak imece usulü komşularımız ile birlikte gün boyu tarhana ve erişte makarna kesim işlemleri ile uğraş veriyoruz. Yorgunluğumuz tatlı bir yorgunluk oluyor. Çünkü evde ailecek severek yediğimiz anne çorbasının tadını hiçbir şey tutmuyor. Hem daha doğal hem de daha sağlıklı çocuklarımız güvenle yediriyoruz.
Ayrıca eşe dosta çam sakızı çoban armağanı veriyoruz. Sağlığımız el verdiği sürece her kışa hazırlıklarımız bu şekilde devam etmektedir" şeklinde konuştular.