Toplantıda gündem dışı söz alarak konuşan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Muhammet Fatih Temur, “Ülkemizin büyük bir bölümü deprem kuşağında yer alıyor. Şehrimizde 2016 yılında iller bankasından yaptırılan paleosismoloji ve jeolojik etütlerde fay sisteminin aktif olmadığı tespit edildi” dedi.

Temur konuşmasında, “Belki belediyemizde jeofizik mühendisimiz yok ama AFAD tarafından yapılan bu sismik incelemelerin Çevre ve Şehircilik Müdürlüğümüzdeki jeoloji mühendisleri ve jeofizik mühendisleri tarafından incelenip denetleniyor. Çorum’da sonucunda ölümlerin yaşandığı son deprem 1943 yılında gerçekleşmiştir. Laçin’de 25 vatandaşımız hayatını kaybetti. Onlara da Allah’tan rahmet diliyoruz” dedi.

Geçmişte olan depremlere değinen Temur, “ Deprem de yaşanan can ve mal kayıplarının yanında deprem sonrasın da yaşanan telaşenin yaşanmaması için şehrimizde 50 adet toplanma alanı mevcuttur” diyerek Çorum Belediyesi’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile iş birliği içerisinde kentsel dönüşüm için çalışmaların devam ettiğini söyledi.