Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Regaib Kandili dolayısıyla mesaj yayımladı. Tüfekçi, mesajında, Regaib Kandili'nin tüm İslam Alemi’ne huzur, mutluluk ve barış getirmesi temennisinde bulundu.

Rahmet ve bereket ayları üç ayların başlangıcını müjdeleyen Regaib Kandiline ulaştığımızı belirten CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Dünya genelinde ve özellikle İslam coğrafyasında kan, gözyaşı ve şiddetin hakim olduğu; barış, mutluluk ve esenliğe ihtiyaç duyduğumuz bugünlerde mübarek üç aylara erişmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Üç aylar; hepimiz için birer fırsattır. Peygamber Efendimiz (S.A.V.) üç ayları sevinçle karşılamış ve Receb ayının girmesiyle de,‘Allahım, Receb ve Şaban’ı hakkımızda mübarek eyle, bizi Ramazan’a ulaştır’ şeklinde dua etmiştir. Yine bu ayların önemini belirtme adına da; ‘Recep, Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan da ümmetimin ayıdır’ buyurmuşlardır. Üç ayların müjdeleyici olan ve Rabbimizin lütuflarının sağanak sağanak yağdığı Regaib Kandili’ni idrak etmenin sevincini yaşıyoruz.

Regaip Kandili'nin barış, kardeşlik ve dostluğu pekiştirerek, sevgi ve hoşgörü ortamına vesile olmasını temenni ediyor, tüm İslam Alemi’ne, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum.”