Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu’na bağlı Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Aslan, iktidarın göreve geldiği günden bugüne kadarki icraatları ile kamu çalışanının itibarını halkın gözünden düşürmeye çalıştığını, sokaktaki köydeki Mehmet amcanın söylenen sözlere inandığını ve memuru yararsız gibi görmeye başladığını söyledi.
Türk Büro-Sen Çorum Şubesi tarafından düzenlenen İstişare Toplantısı önceki gün Çorum Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi Uygulama Oteli’nde gerçekleştirildi.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıya Türk Büro-Sen Genel Başkan Yardımcıları Hüseyin Aslan, A. Tahir Yüzbaşıoğlu, hemşehrimiz Cafer Seçer, Kamu-Sen İl Başkanı Mahmut Alparslan, Kamu-Sen’e bağlı bazı sendikaların yöneticileri, Türk Büro-Sen Şube Başkanı Sami Çam, Şube Yönetim Kurulu üyeleri, ilçe temsilcileri ve işyeri temsilcileri katıldı.
Şube Başkanı Çam, iktidar tarafından 657 sayılı kanunda yapılmak istenen değişikliklere tepki göstererek iş güvencesinin ellerinden alınmak istendiğini ancak buna karşı mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini bildirdi.
Daha sonra kürsüye gelen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Aslan ise iktidarın söylemleri ile halkın gözünde kamu çalışanının itibarını yıprattığını dile getirdi. Yıllardır gelin-kaynana dizileri ile uyutulan bir toplumunda uyumayanların bir araya geldiği bir topluluk olduklarını söyleyerek bayrağı bugünlere taşımada emeği geçenlere teşekkür eden Aslan, toplantıdan çıkacak görüş ve önerilerin sendikalarını daha da ileriye taşıyacağına inandığını kaydetti.
Türkiye’nin ve sendikaların zor bir süreçten geçtiğini belirterek devlet görevlilerinin artık terör örgütünün ayaklarına kapanır hale geldiğini, bugün yaşanan olayların (Oslo-Habur) 20 yıl önce yaşanması halinde milletin isyan çıkaracağını ancak bugün gelinen noktada yaşananların kanıksandığını anlatan Aslan, “Kimsenin sesini çıkarmadığı bir ortamda Türkiye Kamu-Sen vicdanların sesi olmuştur. Olmaya da devamn edecektir. Bugün artık onların istemediği bürokratlar bile Doğu’ya atanmamaktadır. Bu gelişmeler kısa bir dönemde olmamıştır. Büyük Ortadoğu Projesi’nin bir ayağıdır. Bu millet bugün bunların farkına varmıyor” dedi.
İnsanların kutuplaştırıldığı bir dönemde 657 Sayılı yasada değişiklik yapılarak memurun iş güvencesinin elinden alınmaya çalışıldığını belirten Aslan, aslında bu çalışmanın 2004 yılında çıkarılan ve 22 maddesinin Anayasa’ya aykırılık nedeni ile Cumhurbaşkanı tarafından geri yollandığı Kamu Reformu Yasa Tasarısı’nın bir ayağı olduğunu, son 8 yıl içinde bu reform kapsamında yapılamayanların parça parça kurumlarda değişiklik yapılarak hayata geçirildiğini ve son olarak Belediye Kanunu’nun kaldığını anlattı.
Yapılacak değişiklik ile kamu çalışanının aç kalacağını, esnek istihdam ile kamuoyu önünde yıpratılan memurun iş güvencesinin elinden alınacağını ve 12 Eylül referandumunun aldatma ve kandırmadan öteye gidemediğini toplu sözleşmede gördüklerini söyleyen Aslan, üniter devlet yapısı ve Cumhuriyet kazanımlarından intikam almak isteyen Memur-Sen’in de buna çanak tuttuğunu sözlerine ekledi.