Nazik Bulut, tarafından ekonomik sıkıntı nedeniyle pandemi sürecinin aile içi şiddeti artırdığına dikkat çekilerek, “Belediyenin kadına ve çocuğa şiddet konularında sosyal sorumluluğu vardır. Koronavirüs salgınının en çok görüldüğü 14 riskli il arasında bulunmamız sebebiyle dezavantajlı gruplar arasında yer alan kadın ve çocuklara yönelik şiddetle mücadele kapsamında, sadece mağdur olan kadınlarımıza yönelik arayıp yardım isteyebilecekleri bir destek hattı açılmasına, online sosyolojik ve psikolojik destek sağlanmasını, baro ile protokol yapılarak hukuki destek verilmesini, sosyal yardımların artırılmasını, belediyeye bağlı kuruluşlarda işe yerleştirmelerde bu kadınlarımıza ayrıcalık tanınıp özel bir kontenjan ayrılmasını talep ediyoruz” dedi.

Bulut, “En önemlisi bütün bu sorunların detaylı bir şekilde masaya yatırılıp acilen çözüme kavuşturulması noktasında sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliği içerisinde çalışacak belediye meclisimiz bünyesinde aile ve kadın özelinde ihtisas komisyonu oluşturulmasını CHP grubu olarak öneriyoruz” ifadelerini sözlerine ekledi.

Konuşma üzerine Meclis Başkanı İsmail Bölükbaş,"Kendini bilmez insanların şiddet noktasında toplumun her kesiminde yaratmış olduğu sıkıntılar genel olarak bütün toplumların başına bela bizimde başımıza beladır. Belediyelerin aile içi şiddet konusunda kanuni yetkileri nelerdir bunları hukuki açıdan değerlendirmek gerekir. Bu konudaki önergenizi grup başkanlarıyla yapacağımız ayrı bir toplantıda değerlendireceğiz. Belediye olarak ve belediye meclisi olarak bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getireceğiz” açıklamasında bulundu

Sunulan önerge oy çokluğuyla reddedildi.