Genç MÜSİAD Başkanı Alper Tığlı, yeni projeler için kolları sıvadı. Sürekli staj projesi başlatacaklarını açıklayan Tığlı, "İstihdam için '24 çok geç', yüksek öğrenim ne zaman başlıyorsa MÜSİAD üyesi şirketlerde staj imkanı sağlayacağız” dedi.
Türkiye'nin 2023 yılı ihracat hedefinde MÜSİAD'ın önemli bir misyon üstlendiğini belirten Alper Tığlı, Genç MÜSİAD olarak genç istihdama yönelik çalışmalar yürüttüklerini anlattı.
Türkiye'deki genç işsizlik oranına dikkat çeken Genç MÜSİAD Başkanı Alper Tığlı, “Genç işsizliğin çözümüne yönelik sürekli staj projesini hayata geçirmeyi planlıyoruz. Üniversite öğrencilerinin zorunlu staj dönemleri oluyor. Fakat stajların süresi bir veya iki ay oluyor. Bu süreler yeterli değil” dedi.

GENÇLER TECRÜBESİZ
“İstihdam için 24 çok geç” projesini hayata geçirmeyi planladıklarını ifade eden Alper Tığlı, Çorum’da da uygulanacak olan projenin detaylarını anlattı: “İstihdam için “24 çok geç" diyoruz ve yükseköğrenim hayatı ne zaman başlıyorsa onun ilk ayından itibaren gençleri MÜSİAD üyesi şirketlerde staj yaptırarak iş hayatına erkenden adım atmalarını sağlayacağız” İstihdamda en büyük sorunun gençlerin tecrübesizliği olduğunun altını çizen Tığlı, “Bugün birçok şirket personel ihtiyacı duyuyor. Fakat yeterli tecrübeye sahip gençler olmadığı için bu şirketlere yerleşemiyorlar” diye konuştu.

YANLIŞ YÖNLENDİRME
“İşsizlik yoktur keşfedilmemiş insan vardır” diyen Genç MÜSİAD Başkanı Alper Tığlı, gençlerde büyük bir potansiyel olduğunu fakat eğitim döneminde yanlış yönlendirildiklerini söyledi. Tığlı, açıklamasında şunları kaydetti: “Artık üniversite öğrencilerimizin dolu dolu bilgi birikimli staj dönemi geçirmelerini istiyoruz istihdama katkı sağlayacak ülke ekonomisinde geleceğin iş adamları olarak ön plana çıkacak öğrenci kardeşlerimizi şimdiden 2023 vizyonu çerçevesinde büyük başarılara imza atması için büyük bir alt yapı oluşturmak istiyoruz. Artık Üniversite öğrencilerimiz  mezun olduklarında ciddi bir uyum sorunu yaşıyor. Bunun sebebi sadece eğitime yani teorik bilgiye ağırlık vermeleridir. Pratik konusunda oldukça deneyimsizler. Yetersiz ve ilgisiz staj sebebi ile iş öğrenmeden mezun oluyorlar. Ayrıca iş deneyimleri, bilgileri, pratikleri olmadığından stajyer konumunda işe başlıyorlar. Tabi maaş talep ederek. İş konusunda öğrencilerimizin herhangi bir deneyimi oluşmadığından İşverenlerimiz de tecrübeli çalışan bulma konusunda sıkıntı yaşıyor ve iş pratiği olmadığından yeni mezun istemiyor. Böylelikle öğretimde yavaşlama olduğu gibi işsizlik oranında da artma yaşanıyor. İşe iki taraf açısından da sorun olan bu durumu ortadan kaldırmak için Genç MÜSİAD olarak  hayata geçireceğimiz bir proje; 24 Çok Geç!

PROJENİN FELSEFESİ
Projenin felsefesi, 24 Çok Geç adıyla kurulacak internet sitesine özellikle üniversite öğrencilerinin başvuruları alınacak, bu başvurular değerlendirilip uygun olanlar Genç MÜSİAD üyesi işyerlerine stajyer öğrencilerin yerleştirilmesi sağlanacak ve üç aylık yaz dönemi ve okul dönemi olarak iki şekilde gerçekleştirilecek stajlar ile öğrencilerin teorik bilgilerini pratikte kullanmaları sağlanacaktır. Bizler biliyoruz ki; iş, meslek çalışılarak öğrenilir. Böylece hem üniversiteyi bitirdiklerinde nitelikli bir şekilde hayata atılacak olan gençler hem de kendi yetiştirdikleri çalışanları, stajyerleri, çalıştırma imkanı olacak olan iş verenler olacak. Ayrıca Genç MÜSİAD daha geniş çevrelerce tanınıp, daha büyük bir aile olma imkanı sağlayacak."