Çorum’dan İstanbul’a giden bir grup Ekmekçioğlu Metal İşçisi Rüstem Ekmekçi’nin Şişhane’de işlettiği otopark önünde DİSK Genel Sekreteri ve Birleşik Metal İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu’nun da yer aldığı bir oturma eylemi gerçekleştirdi.

Adnan Serdaroğlu, İstanbul’da yapılan eylemde yaptığı konuşmada, Ekmekçioğlu işçileri 65 gündür Anayasal haklarını aradığını belirterek, pandemi sürecini fırsata çevirerek işçileri kod 29’dan işten atanlar mutlaka hesap vereceklerini söyledi.İşçilerin işten atılmasında patronların suçu olmadığını vurgulayan Serdaroğlu, “Suçlu bu ülkeyi yönetenlerdir. Suçlu siyasi iktidarın başıdır. Bugüne kadar haksızlığa uğrayan işçiler için bir tek laf dahi etmedi” diye konuştu.

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş’e üye olduklarından dolayı işveren tarafından işten atılan, 90 Ekmekçioğlu Metal İşçisi 65 gündür fabrika önündeki direnişini sürdürüyor.Türkiye’nin dört bir yanında metal fabrikalarında çalışan DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş üyesi işçi bugün eş zamanlı yaptıkları eylemlerle direnişteki Çorum Ekmekçioğlu Metal işçilerine destek verdiler.

“SENDİKA ÇORUM’DA DA HAKTIR”

Çorum Ekmekçioğlu Metal işçilerine; Düzce Çokyaşar, Halat, Cam Bialetti, Ankara Başöz Enerji, Gebze AR Metal, Bosal, Cengiz Makine, Bilecik ACCURIDE Wheels işçileri yaptıkları eylemlerle, “Sendika Çorum’da da haktır”, “Ekmekçioğlu işçileri kazanacak”, “Ekmekçioğlu işçilerinin onurlu direnişini selamlıyoruz”, “Ekmekçioğlu işçileri kazanacak”, “Çorum’ da da olsanız hep yanınızdayız” şeklinde sloganlar atarak destek verdiler.