Halkevleri Çorum Şubesi Başkanı Ahmet Tarhan Türkeri, İstanbul'da meydana gelen, 41 kişinin hayatını kaybetmesi, 147 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısını kınadıklarını bildirdi.
"Yaşamak için AKP’yi durdurmaya mecburuz!" ifadesini kullanan Türkeri, son 12 katliamda 659 kişinin öldüğüne dikkati çekti.
Türkeri, "AKP iktidarının yaşanan katliamdan sorumluluğu sadece güvenlik açığı ve yeteri kadar önlem almadığı için değildir. Çok açıktır ki artık her ay bize yaşatılan katliamlar, AKP iktidarının Ortadoğu’da ve ülkemizde izlediği savaş politikalarının sonucudur" dedi.
Halkevleri Çorum Şubesi Başkanı Ahmet Tarhan Türkeri, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
"İnsanlık yine katledildi. Yaşamak için AKP’yi durdurmaya mecburuz!
Önceki gece Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilen saldırıyla insanlık bir kez daha katledildi. Yapılan resmi açıklamalara göre 41 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi yaralandı. Yine Türkiye tarihinin en ağır katliamlarından biri yaşandı ve iktidar yine aynı ezberi tekrar etti. Olaydan kısa süre sonra yayın yasağı getirildi ve yine hiçbir yönetici sorumluluk üstlenmedi. İstifa etmeleri söz konusu bile değil. Oysa biliyoruz ki 12 katliam, 659 ölüm bizzat iktidarın politikalarının sonucudur.
AKP iktidarının yaşanan katliamdan sorumluluğu sadece güvenlik açığı ve yeteri kadar önlem almadığı için değildir. Çok açıktır ki artık her ay bize yaşatılan katliamlar, AKP iktidarının Ortadoğu’da ve ülkemizde izlediği savaş politikalarının sonucudur. Bizzat Binali Yıldırım “Şu ana kadar ortaya çıkan bilgiler saldırının IŞİD tarafından yapıldığını işaret etmektedir” diyerek saldırının IŞİD tarafından yapıldığını açıklamıştır.
Beş yıldır Suriye’de cihatçı çeteler aracılığıyla iç savaş çıkararak rejimi değiştirmek isteyenler, Ortadoğu’da emperyalizmin aktif taşeronu olmak adına başta IŞİD olmak üzere cihatçı çetelere her türlü yardımı esirgemeyenler, bu ülke topraklarını cihatçıların cirit attığı bir savaş üssü haline getirenler, canlı bomba kendini patlatmadan yakalayamayız diyenler, iktidarları için cihatçıları kullanmaya kalkanlar, katliamların araştırılmasını reddedenler katledilen her bir insanımızın ölümünden sorumludur.
Önceki gece yaşanan katliamın hemen ardından, birçok insan yakınlarından haber almaya çalışırken iktidar yandaşları başkanlık açıklamaları yaptılar. Meclis’te yargıda tasfiye yasasını kanunlaştırdılar. Yandaşlar iktidarı eleştirenlere nefret kustular. Açıktır ki AKP/Saray cephesi kendi iktidarları dışında hiçbir şey düşünmemektedir. Onlar için insan hayatı iktidarın devamı söz konusu olduğunda teferruattır.
Bu ülkede yaşayan hiç kimsenin can güvenliği kalmamıştır. AKP/Saray’ın iktidarının sürekliliğini sağlaması, diktatörlüğü kurumsallaştırması savaş politikalarının sürekliliğine bağlıdır. Diğer yandan AKP iktidarının sürekliliği, savaşın sürekliliği anlamına gelmektedir.
Katliamları durdurmanın yolu AKP/ Saray iktidarını durdurmaktan geçiyor. Yaşamı savunan herkesi bu konuda sorumluluk almaya davet ediyoruz. Halkevleri olarak bu sorumlulukla ölen insanlarımızın ailelerine başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyoruz. İnsanlığın başı sağolsun."