Türkiye Kamu Sen Çorum İl Temsilcisi Türk Eğitim Sen Çorum Şube Başkanı Selim Aydın'ın açıklamaları şu şekilde;

1996 yılının öncesinde bir çöküş dönemi yaşayan İLKSAN 1996’dan itibaren yükselişe geçmiştir. “Önümüzdeki Cumartesi günü ülkemizde ve ilimizde İLKSAN seçimlerine şahit olacağız. Bu vesileyle yüz binlerce sınıf öğretmeni, 1946 yılında kurulmuş yardım sandığı ilçe delegelerini seçmek için oy kullanacaklar.

Bilindiği üzere İLKSAN, sınıf öğretmenlerine sağlık yardımları ve sosyal yardımlar yapmak amacıyla kurulmuş bir sandıktır. Üyelerine kaza, evlenme, maluliyet, şehit, ölüm, emeklilik yardımları gibi birçok alanda yardım yapan ve üyelerine ekonomik ve sosyal açıdan destekleyen bu kurum, 1996 yılına kadar kötü yönetim veyahut başka sebeplerle bazı sıkıntılar yaşamış, yıpratılmıştır. Ancak 1996’dan sonra Türk Eğitim Sen’li arkadaşlarımızın yönetime geçmeleri ile birlikte kurum kendini yenilemiş, arkadaşlarımızın başarılı çalışmaları ve idareleri sayesinde bugün, milyonlarca lira varlığı ve gayrı menkulüyle ülkemizin sayılı sandıkları arasına girmiştir.

İLKSAN EĞİTİM ÇALIŞANLARININ SON KALESİDİR
Bu kurumun güzel işler yapması, kuruluş amaçları doğrultusunda eğitim çalışanlarına hizmet etmesi neden bir rahatsızlık sebebi olsun? 1996’dan önce batma noktasına gelmiş bir kurumu bugün kendi ayakları üzerinde duran ve devasa bir sosyal ve ekonomik yapı haline getiren insanlara neden iftira atılmak istenmektedir?  İLKSAN’ın 2016 seçimlerini boykot edenler şimdi kalkmış, Birikimimizin  heba olmasına göz yummayalım” diye eleştiri getiriyor. Anlamış değiliz. Eğitim çalışanlarının aklıyla oynuyorlar. 
Onlar şunu çok iyi biliyorlar ki, öğretmenler özgür iradeleri ile karar verecekleri İLKSAN seçimlerinde, kendilerini baskı ve yıldırma ile üye yapanlardan, memur maaşlarını asgari ücret düzeyine düşürenlerden, memuru üç buçuğa mahkum edenlerden, bunun hesabını demokratik yollarla yapılan bu seçimlerde soracaklar, ‘Üyeliğimiz sizde olabilir ama gönlümüz ve irademiz asla sizde değildir’ diyeceklerdir.

BİR SENDİKA DÜŞÜNÜN 
İLKSAN ilçe temsilcisi seçimleri için 10 şube başkanınızı, 27 şube yönetim kurulu üyenizi, 58 ilçe temsilcinizi, 175 ilçe yönetim kurulu üyenizi, 76 işyeri temsilcinizi, 9 kadın komisyonu üyenizi yani 355 sendika yöneticinizi aday göstereceksiniz,Yetkili(!) sendika olacaksınız,Hizmet kolunda en çok üyeye sahip olmakla da caka satacaksınız…
Ama İLKSAN seçimlerinde eğitim çalışanlarının karşısına dürüstçe, isminizle, cisminizle çıkarak “sendika olarak adaylarımız bunlar” diyemeyeceksiniz!
Güya bağımsız adayları desteklediğinizi beyan edeceksiniz.Bu bağımsız adaylar için;Yurt genelinde standart afiş, broşür ve bildiriler dağıtacaksınız,Tüm teşkilatınızı sahada koşturacaksınız,İl/ilçe milli eğitim müdürleri başta olmak üzere, tüm eğitim yöneticilerini baskı altına alarak “seferberliğe” süreceksiniz..Desteğe(!) bakar mısınız?Yesinler!Bu riyakar tavır;İLKSAN üyelerimizin algısına hakaret değil midir?Eğitim çalışanlarının karşısına çıkacak yüzümüz yok, demek değil midir?Sendikanın çalışanlar nezdinde itibarı olmadığının kabulü değil midir?

TÜRK EĞİTİM SEN DOĞRU BİLDİĞİNİ SÖYLEMEYE DEVAM EDECEK
Türk Eğitim Sen, üyelerinin ve bütün öğretmenlerin, eğitim çalışanlarının sigortasıdır. Eğilmeyen, bükülmeyen, ilkeli bir duruşun adıdır Türk Eğitim Sen. Doğru bildiğimiz her şeyi her ortamda söylemeye devam edecek, eğitim çalışanlarının sosyal ve ekonomik haklarını bütün platformlarda, bütün ortamlarda savunacak, haksızlık ve hukuksuzlukları haykıracağız. Bundan hiçbir eğitim çalışanının şüphesi olmamalıdır.
İLKSAN, bugün üyeleri için güzel şeyler yapmaktadır. İLKSAN’ı karalamak, sadece onu yönetenlere yapılmış bir kötülük değil, kendilerine de yapılmış bir kötülüktür. Çünkü bu kurum onlar için de vardır, onlar için yardım yapmakta, onlara da imkânlar sunmaktadır. İLKSAN ile ilgili olumsuz kanaatleri olan arkadaşlarımızı da tekrar aklıselim davranmaya, doğruları öğrenmeye davet ediyorum.


19 HAZİRAN,İLKSAN'A SAHİP ÇIKMA GÜNÜDÜR
Beklenen gün yaklaştı.İlksan üyeleri kendi öz varlıkları olan İLKSAN'ı kimlerin yöneteceği hususundaki kararını verecek.Ya, bugüne kadar her türlü şaibeden uzak ve kayyumdan devralınan İLKSAN'ı büyüten, geliştiren, üyelerine daha çok sosyal yardım yapan, daha çok emeklilik ödeneği ödeyebilen bir kurum haline getirmiş, güvenilir ve işinin ehli Türk Eğitim Sen'li kadrolarla devam diyecek.
Ya da daha önce seçime girmiş kaybetmiş, bir sonraki dönemde " boykot ediyoruz" bahanesiyle seçime bile girememiş, bu seçimde ise İLKSAN üyesinin kafasını karıştırarak, yanıltarak " güya bağımsız adaylar" giriyormuş da kendileri girmiyormuş gibi bir tiyatro sahneleyen zihniyete teslim edecek.Türk Eğitim Sen olarak elbetteki İLKSAN üyesinin demokratik iradesine saygı duyarız.Ancak, yanıltılarak ve algılarla sandığa gitmemeleri için gerçekleri anlatmayı da görev biliyoruz.İLKSAN üyesi, şunu bilsin ki, seçime giren ancak nal toplayanlar ve bir sonraki seçime de girmeye cesareti olamayanlar ile bu seçimde 355 teşkilat yöneticisini sahaya sürüp ama sendika olarak girmiyorlarmış gibi bir algı yaratmaya çalışanlar aynı zihniyettir.  Bu zihniyet,bu seçim de, farklı bir taktikle sonuç almaya çalışmaktadır.
Taktik farklı ama ekip aynıdır.İLKSAN üyesi, 19 Haziran'da hür irade ve vicdanla kararını verecek, öz varlığı olan İLKSAN'a sahip çıkacak ve İLKSAN'ı emin ve ehil ellere emanet edecektir.
Biz buna inanıyor ve İLKSAN üyelerinin ferasetine güveniyoruz.

TÜRK EĞİTİM-SEN MARKASI ADIMIZDIR, ŞEREFİMİZDİR
Hamdolsun istisnasız her bir üyemiz, Türk Eğitim Sen üyeliğini gururla ifade ediyor.Türk Eğitim Sen markası adımızdır, şerefimizdir. Her faaliyetimizde, hem çalışanların hem de muhatap olduğumuz her kişi ve kuruluşun karşısına ismimizle ve cismimizle çıkarız.Ne markamızdan, ne yaptıklarımızdan sakınırız.Türk Eğitim Sen’e bu gururu yaşatan her bir üyemize teşekkür ediyorum.
Ne büyük bir şeref.Bu vesileyle, 19 Haziran Cumartesi Albayrak ilkokulunda yapılacak İLKSAN ( merkez ilçe)  seçimlerinin eğitim çalışanlarına hayırlı uğurlu olmasını diliyor, aşağıda belirttiğimiz aday arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum.
Adaylarımız ise şöyle:‘Çorum Merkez Mehmet Silsüpür, Çorum Merkez Vedat Kara ,Alaca Mustafa Kuzu,Bayat Alaattin Koca, Boğazkale Emin Saltık, Dodurga Mehmet Yanık, İskilip Ömer Dalkuç, Kargı Kemal Demir Laçin Ahmet Serttaş, Mecitözü Zafer Aydın Oğuzlar Veli Karaoğlan, Ortaköy Kıvılcım Elif Egri, Osmancık İbrahim Gündoğdu, Sungurlu  Tuncay Şahin, Uğurludağ  Ali Rıza Zavar "