Çorum İl Genel Meclisi’nin 5 yıllık görev süresinde başkan, başkan vekilleri ve katip üyeler ile komisyonların seçimi iki kez yapılıyor.

Görev süreleri 31 Mart 2021 tarihi itibariyle sona erecek olan Meclis Başkanı Osman Günay ve başkan vekilleri ile katip üyelerin seçimi Nisan ayı döneminin ilk toplantısında gerçekleştirilecek. Mahalli İdareler seçimlerine kadar görev yapacak olan meclis başkanı, başkan vekilleri ve katip üyelerin belirleneceği seçim saat 11.00’de yapılacak.

Gözler, yeni dönemde kimin başkan olacağına çevrildi.

Bugüne kadar kamuoyuna adaylık açıklaması yapan olmadı, ancak mevcut başkan Osman Günay’ın devam etme isteğinde olduğu, Grup Başkan Vekili Mehmet Bektaş’ın da başkanlığa aday olduğu kulislerde konuşuluyor.

AK Parti Çorum İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, seçim öncesinde parti grubu ile bir toplantı yapacağını ve üyelerin görüşlerini alacağını söyledi. “Kim seçilirse seçilsin bizim arkadaşımız ve başkanımız olacaktır” diyen Ahlatcı, seçilecek başkana ve meclis üyelerine Çorum’a hayırlı hizmetlerde bulunmaları için başarılar diledi.

Diğer yandan İl Genel Meclisi’nde başta encümen olmak üzere komisyonların da görev süreleri sona erecek. Encümen ve komisyonların seçimi de meclisin Nisan dönemi toplantılarında yapılacak.