Çorum İHH, Karadeniz Bölge Toplantısına ev sahipliği yaptı. Karadeniz Bölgesi İHH Temsilcileri Çorum’da istişare toplantısı yaptı.
Toplantıya İHH Genel Merkezi Teşkilatlanmadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Ömer Kesmen, İHH Çorum Temsilcisi Selim Özkabakçı ve bölgedeki on ilin temsilcileri katıldı. Toplantıda İHH’nın Genel yardımları ve 2012 kurban çalışması görüşüldü.
İHH’nın 2012 kurban organizesi çerçevesinde Çorum’dan iki kişi Afrika kurban çalışmalarına refakat edecek. İHH İl Temsilcisi Selim Özkabakçı ve Özgür-Der Çorum Şubesi Başkanı Bülent Gökgöz, İHH’nın bu yılki Kenya-Somali çalışmasında yer alacak.
İHH İnsani Yardım Vakfı, mazlum ve ihtiyaç sahiplerine her yıl bayram yaşatıyor. 100’ün üzerinde ülkede ve Çorum’da dâhil olmak üzere Türkiye’nin 74 il ve ilçe merkezinde kurban kesecek ve dağıtım yapacak.
İHH Temsilcisi Selim Özkabakçı, toplantıda yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi:
“Kurban; İsmail’in adanmışlığı, bir babanın en sevgilisine en değerlisini armağan edişidir… Kurban sadakattir, ibadettir, paylaşmaktır, berekettir; dünyanın bir ucundan diğer ucuna açılan kapıdır; hayra giden yoldur; Hakk’a yaklaşmaktır.
İHH İnsani Yardım Vakfı bu sene de kurbanla dünyanın bir ucundan diğer ucuna kardeşlerimizle kucaklaşacağız. Bu sene de kurban vesilesiyle yeryüzüne dağılan İHH ekipleri, kendilerini dört gözle bekleyen kardeşlerine sadece bir parça et götürerek değil, aynı zamanda hayat koşullarını iyileştirmeye yönelik çeşitli projelerle de destek olmaya devam edecek. Cami ve mescitlerin, su kuyularının, eğitim merkezlerinin, meslek edindirme kurslarının, yetimhane binalarının ve benzeri birçok projenin temelleri kurban ziyaretlerinde atılacak.

KURBAN BEDELİ 350 TL
İHH’ya vekâlet aracılığıyla kurban bağışlamak isteyen bağışçılar 350 TL ödeyerek dünyanın istediği ülkesinde kurbanını kestirip ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Kurban bağışı
www.ihh.org.tr adresinden yapılabilecektir. Başta katliam kâbusu yaşayan Arakanlılar ve savaş ortamındaki pek çok olumsuzluklarla mücadele eden Suriyeliler olmak üzere dünyanın 100’den fazla ülkesinde kurban keserek etlerini ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak.”