Çorum’da hayırseverlerin bağışlarıyla hazırlanan 350 gıda kolisini dağıtmak ve yaptırılan 60 briket evi yerinde görmek amacıyla İdlib’e doğru yola çıkan İl Müftüsü Muharrem Biçer’in başkanlığındaki gönüllü ekibinde bulunan İl Müftü Yardımcısı, İlçe Müftüleri, Vaizler, Din Gönüllüsü Hocalar ile birlikte Diyanet Vakfı Çorum Şube Temsilcisi ve mütevelli heyeti üyeleri, İdlib ve Azez bölgelerinde çadırkentlerde yaşayan savaş mağduru ailelerle buluştu.

Burada şehit aileleri ve yetim çocuklarla buluşan TDV gönüllü ekibi, Türkiye Diyanet Vakfının günlük yapmış olduğu yemek dağıtımına yardımcı oldu.

Ardından yetimhane kamplarını ziyaret ederek şehit ailelerine gıda kolileri, yetim çocuklara da hediyeler dağıtan TDV gönüllü ekibi, İdlib ve Azez’de yapımı devam eden kurs, okul, cami gibi inşaatlar hakkında bilgi aldı.

Ziyaretler sonunda konuşan İl Müftüsü Muharrem Biçer, ”Gerek yurt içinde gerekse yurt dışında ihtiyaç sahiplerine el uzatan Türkiye Diyanet Vakfı’nın faaliyetleri ilelebet devam edecektir. Bu minvalde yardım kampanyamıza katkılarından dolayı hayırsever vatandaşlarımıza ve tüm personelimize teşekkür ediyor, yardımların dağıtımda aktif rol oynayan TDV gönüllü ekibimize şükranlarımı sunuyor, gayretlerinin yüce Allah katında kabul edilmesini diliyorum.”dedi.