Yardımlar, mesaj, ayni ve nakdi olarak, AFAD, Kızılay, İHH ve Deniz Feneri üzerinden İdlib halkına ulaştırılacak.
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İDP Dönem Sözcüsü Tekin Çınar, “Varlığını seküler temel üzerinde inşa etmiş Batılı devletlerin dünyamızı ve özelde coğrafyamızı nasıl kan gölüne çevirdiğini ibretle izliyoruz. Ülkemizin güney sınırı başta olmak üzere etkileşimde bulunduğu coğrafyadaki savaş ve kaotik durum binlerce insanın ölümüne, yaralanmasına, milyonlarcasının ise yerlerinden yurtlarından göç etmesine neden olmaktadır. İnancımız komşusu aç iken tok yatamayacağımızı bize bildiriyor. Bu anlamda batılı ülkeler mültecilerin maliyet hesabını yaparken, bizler ekmeğimizi misafirlerimizle inancımız gereği paylaşıyoruz” dedi.
Çınar açıklamasını şu şekilde sürdürdü;
İdlib'de Ölen, Müslüman Kardeşimizdir, İnsanlıktır
Savaşla beraber nüfusu 4 milyona yaklaşan İdlib’de, Rusya, İran ve  rejim güçleri destekli teröristler, son bir yılda Türkiye sınırına yaklaşık bir milyon üçyüz bin sivilin göç etmesine sebep oldular. Halen bu karda, kışta kıyamette onbinlerce İdlibli Müslüman kardeşimiz sınırımıza doğru göç yollarında.  Esed rejimi kendine muhalif tüm bölgelerde olduğu gibi İdlib'de de kitlesel yok etme politikası uygulamaktadır. Yaşam alanları, eğitim kurumları, ibadethaneler, pazar yerleri, siviller hiç dikkate alınmaksınız bombalanmakta, binlerce masum insan ya yok edilmekte ya da evlerini, yurtlarını terk etmeye zorlanmaktadır. İdlibli masum insanlar da en yakın ülke olan Türkiye'ye sığınmak için akın akın sınıra doğru gelmektedir. 
İdlib’de insanlığın merhamet ve vicdan duyguları yok edilmiş, ölümlere karşı insanlığın sessizliğinden dolayı en büyük trajedilerin yaşanması engellenememiştir. 
İnsani Değerler Platformu olarak kamuoyunu, savaş mağduru olan mültecileri savaş suçlusu gibi gösteren, algı üreten, ırkçı ve faşist söylemlere itibar edilmemesi konusunda da dikkatli davranmaya davet ediyoruz. Çanakkale savaşında bizim yanımızda olan, şehitler veren kardeşlerimizi bu zor günlerinde inancımız gereği, insanlığımız gereği yalnız bırakamayız.
Çorum İnsani Değerler Platformu, gelinen bu noktada,” İdlib İçin Ayağa Kalk Çorum!” sloganıyla mazlum ve mağdur İdlib halkı için güçlü bir yardım seferberliği başlatılmasına karar vermiştir. Yardımların hızlı ve  etkili bir şekilde yerlerine ulaşması için daha önce yardım faaliyetleri konusunda uzmanlığını kanıtlamış AFAD, Kızılay, Deniz Feneri  ve İHH üzerinden mesaj atılması, ayni ve nakdi yardımlar olacak şekilde yapılması planlanmıştır. 
Çorum İnsanî Değerler Platformu olarak, hayırseverlerimizi belirlediğimiz derneklerin İdlib için başlattıkları yardım kampanyalarına destek olmaya davet ediyoruz.