Bunun üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele sürecinde 29 Mayıs'ta yeterli bahçesi, avlusu ve açık alanı bulunan camilerde kılınmaya başlanacak cuma namazı için alınması gereken tedbirlere ilişkin çalışmalarını tamamladı.

Çorum İl Müftüsü Muharrem Biçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamasında; "Camilerimiz Cemaatine Kavuşuyor" temasıyla bir süredir özlemle beklediğimiz güne hamdolsun kavuşuyoruz. “Kovid-19” tedbirleri kapsamında bir süredir cemaatle ibadet yapılamayan camilerimiz kademeli olarak ibadete açılacaktır. Çorum İl Müftülüğü olarak belirlediğimiz camilerimizde şimdilik öğle, ikindi ve cuma namazlarımızı cemaatle birlikte kılmaya başlayacağız.” dedi.

Müftü Biçer, namaz kılmak için camiye gelecek cemaatin dikkat etmesi gereken hususları ise şöyle sıraladı:

1-Cami ve mescitlerde cemaatle birlikte yalnızca öğle, ikindi ve Cuma namazları kılınacaktır. Diğer vakitlerde münferiden namaz kılmak isteyenler için camiler açık tutulacaktır.

2-Cuma namazları cami içerisinde kılınmayacak öncelikle cami bahçesi, avlusu ve uygun olan açık alanlarda kılınacaktır.

3-Camilerin abdesthane ve tuvaletleri kapalı olacağından cemaatimiz abdestini ev veya iş yerlerinde alarak namaz kılmaya geleceklerdir.

4-Cami ve mescit içerisinde cemaatle ya da bireysel olarak namaz kılacakların maske takmaları zorunlu olacaktır.

5-Cami ve mescitlere gelecek cemaatimiz yanlarında gelirken şahsi seccadelerini getireceklerdir.

6- Sadece cuma namazları camilerin avlusunda öğle ve ikindi namazları ise camilerin içinde sosyal mesafeye (1 mt.) dikkat edilerek kılınacaktır.

7- Bu süreç boyunca camiye giriş-çıkışlarda ve içeride sosyal mesafeye dikkat edilerek namaz öncesi ve sonrasında fiziksel temas ile musafaha yapılmayacaktır.

8- Sokağa çıkma yasağı bulunan (65 yaş üstü ve 20 yaş altı) vatandaşlarımız ile hastalık belirtileri taşıyanların namazlarını evlerinde kılmaları gerekmektedir.” diye ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanlığının, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele sürecinde camilere gelecek cemaat içinde bilgilendirme afişi hazırlandığını vurgulayan İl Müftüsü Muharrem Biçer, camilerde ve kamuya açık çeşitli alanlar ile sosyal medya aracılığıyla da bilgilendirmelerin devam ettiğini belirtti.

İl Müftüsü Muharrem Biçer bu hafta cuma namazıyla birlikte ibadete açılacak cami ve namaz kılınacak mekanların listesini kamuoyu ile paylaşarak küresel salgın (Kovid-19) sürecinde fedakarca çalışan başta sağlık görevlileri olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ederek “Bu salgından en kısa zamanda insanlığın kurtulmasını ve camilerimizin süsü olan cemaatimizin bir daha camilerimizden ve cuma namazından mahrum kalmamasını Yüce Allah (cc) niyaz ederim” diye konuştu.