Divan başkanlığını Hüseyin Kır, üyeliklerini Mehmet Çatalpelit ve Eşref Eldoğan’ın yaptığı genel kurulda 2013’ten beri dernek başkanlığını yürüten Doç. Dr. Zekeriya Işık görevi Öğr. Gör. Hami Ahıskalı’ya devretti.

Genel kurula hitap eden Doç. Dr. Işık, 2007’de kurulan o günden bugüne özellikle eğitim ve kültür alanındaki faaliyetleri, sosyal sorumluluk projeleriyle ön plana çıkan Hitit Akademi Derneği’nin milli ve manevi değerlere, toplumsal meselelere karşı duyarlı, sorumlu ve ilkeli sivil toplumculuk anlayışıyla hareket ettiğini kaydetti. Doç. Dr. Işık, Hitit Akademi Derneği’nin düzenlediği çok sayıda seminer, konferans, panel ile bir yandan şehrimizdeki sosyal ve kültürel hayata canlılık katmaya diğer yandan da bir takım toplumsal meselelere ışık tutmaya çalıştığını belirtti. Dernek olarak Çorum’un tarihi ve kültürel değerlerinin bilimsel olarak araştırılması, bilim camiasının gündemine taşınması, tanınırlığı ve bilinirliğinin artırılması noktasında önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Doç. Dr. Işık, derneğimiz bu bağlamda Hitit üniversitesi tarafından düzenlenen “Uluslararası Bütün yönleriyle Çorum ve Uluslararası Nehrin Piri Koyunbaba” sempozyumlarının paydaşı olmuş, Nikonya’yı Çorum Yapan Gönül Sultanları Projesi’yle de “Elvan Çelebi, Seyyid Murad-ı Veli, Koyunbaba ve Hasan Balım Sultan” belgesel filmlerini çekmiştir dedi. Sivil toplum çalışmalarının özveri ve fedakârlık gerektirdiğini belirten Doç. Dr. Işık, sekiz yıldır siz değerli dostlarımla büyük bir aşkla ve iştiyakla sürdürmeye çalıştığım başkanlık görevini artık sonlandırmanın ve emaneti genç kardeşlerimize devretmenin zamanı gelmiştir dedi. Son derece donanımlı, heyecanlı, genç ve dinamik üye yapısıyla bundan sonraki süreçte de Hitit Akademi Derneği, şehrimiz ve ülkemiz için katma değer üretmeye devam edecektir diyen Doç. Dr. Işık, sözlerini görevi devralan Öğr. Gör. Hami Ahıskalı ve yeni seçilen kurullara başarılar dileyerek tamamladı.

Genel Kurul’da bir teşekkür konuşması yapan yeni başkan Öğr. Gör. Hami Ahıskalı da Doç. Dr. Zekeriya Işık hocamızdan aldığımız bu kıymetli emaneti layıkıyla taşıyabilmek için elimizden gelen gayreti el birliğiyle göstereceğiz. Hocam derneğimizi çok iyi yerlere taşıdı, inşallah biz daha da ileriye götürmenin çabası içerisinde olacağız ifadelerinde bulunarak başta Doç. Dr. Işık olmak üzere derneğin kuruluşundan bu yana emeği geçen başkan, yönetici ve üyelere teşekkür etti.