Dünyanın en büyük savunma sanayi buluşmalarından olan Uluslararası Savunma Sanayi Fuarı (İDEF’21) Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Milli Savunma Bakanlığı ev sahipliğinde, Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı yönetim ve sorumluluğunda düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan fuarın açılış töreninde yaptığı konuşmada Türkiye'nin son 19 yılda savunma sanayinde devrim gerçekleştirdiğini belirterek "Başarısını sahada bilfiil ispat eden silahlı insansız hava araçlarının tasarımı, üretimi ve satışında dünyanın ilk 3-4 ülkesi arasındayız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açılışın ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Bakan Yardımcısı Muhsin Dere ile fuarı gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Milli Savunma Bakan Yardımcısı Muhsin Dere, fuarla ilgili, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan İDEF’21 Fuarı'nda Millî Savunma Bakanlığına bağlı ASFAT ve Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ stantlarını şereflendirdiler. Ürünlerimizi inceleyen Cumhurbaşkanımıza bilgi verdik. Bizlere güvenip onurlandırdığı ve savunma sanayine verdiği sınırsız destek için kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerini kullandı.