Türkiye Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Genel Başkanlığı adaylığı hakkında açıklama yapan kendi yönetim kurulunu oluşturacağını belirten Kaya, hedeflerinin Türkiye'deki bütün damızlık sığır yetiştiriciliği birliklerinin faaliyetlerini artırmak, onları desteklemek ve güç birliği yaparak ülke hayvancılığına katkı sunmak olduğunu belirtti.

Yılmaz Kaya, 4 yıldır Çorum'da damızlık sığır yetiştiricileri birliği başkanlığını yürütüğünü, bu dönemde Çorum damızlık sığır yetiştiricileri birliğine birçok proje ürettiğini, Çorum'da yapılan bu çalışmaların daha fazlasını Türkiye'deki bütün damızlık sığır yetiştiricileri birliklerinde organizeli şekilde destekleyerek; ülkemiz hayvancılığına katkı sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Delegelerin takdirleriyle göreve geldiklerinde birinci önceliklerinin ülkemizde hayvan ıslahı olduğunu, ırk özelliklerini düzelterek verim artışı hedeflediklerini ve bunun için gayretli şekilde çalışacaklarını, bütün kurum ve kuruluşlarla işbirliği içerisinde olacaklarını kaydetti.

Çorum’da yoğun çalışmalar yürüten Kaya bu zorlu göreve talip olurken önce Allah'a, sonra ekibine, ülkemizde görev yürüten diğer damızlık sığır yetiştiricileri birlik başkanlarına ve delegelerine güvendiğine dikkat çekti.

Ayrıca Kaya, “Çorumda görev yapan bütün sivil toplum kuruluşlarının ve tüm hemşerilerimin bu zorlu görevde desteğini ve duasını bekliyorum” dedi.