Tarım ve Orman İl Müdürü Orhan Sarı,Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Çorum İli Damızlık Hayvan Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya ve Uğurludağ Ziraat Odası Başkanı Davut Saygı ile birlikte üreticilere Proje hakkında bilgi verdi.

Küçükerikli Köyü’nde gerçekleştirilen toplantıda projenin amacı ve hedefleri konuşularak, atılacak adımlara yönelik açıklamalar yapıldı.

Tarım İl Müdürü Orhan Sarı yaptığı açıklamada, “ Önceliğimiz; mevcut yerli ve melez ineklerin ıslahını sağlamak. Bu bölgede hayvanların et ve süt verimleri çok düşük durumda. Bunun için simental ve montofon ırkı tohumlar ile inekleri tohumlayarak verim artışı sağlayacağız. Bölgede düşük verimdeki hayvanların envanter çalışmasını yapmış durumdayız. 2021 yılı Ocak ayında başlayacağımız Proje ile yaklaşık 600 ineğin ıslah çalışmasını yürüteceğiz. Projenin başarıya ulaşması için yetiştiricilerimize büyük görevler düşüyor, gayretlerini bekliyoruz. Projenin amacına ulaşması için kesinlikle hayvanların saf ırk olmayan boğalarla tohumlanmaması” gerektiğini vurgulayan Sarı; “İlçe merkezlerine uzak köylerdeki ekonomik durumu zayıf ve elinde verimi çok düşük ırklar bulunan yetiştiriciler dikkate alınarak Proje uygulama yerleri belirlendi” dedi.

Çorum İli Damızlık Hayvan Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya,“Saf ırklarla yetiştiricilik yapılmasıyla et ve süt verimi yükselecek bununla birlikte üreticilerimizin karlığı artacaktır. Bu da küçük işletmelerinin kapasitelerini artırmalarının yolunu açacaktır. Proje ortağı olarak Projenin başarılı olması için üzerimize düşen görevleri yapmaya hazırız. Amacımız kırsal kesimin gelir düzeyini artırmak, bunu gerçekleştirmek için Birlik olarak elimizi taşın altına koyduk. Projenin sağlıklı yürümesi için siz değerli yetiştiricilerimizin projeye sahip çıkmanız gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

Çorum Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan ise, “Islah projesini oda olarak biz de destekliyoruz. Projenin başarılı olması için , elimizden gelen desteği sağlayacağız. Bitkisel ve hayvansal üretim bir bütünün ayrılmaz parçalarıdır. Kaba yem üretimine yönelik planladığımız projelerle, Islah Projesinin sürdürülebilir olmasını için var gücümüzle çalışacağız. Bu Proje için canla başla çalışan İl Müdürümüz Orhan Sarı’ya huzurunuzda teşekkür ediyorum. Kim Çorum için uğraş verirse Allah onda razı olsun” dedi.

Uğurludağ Ziraat Odası Başkanı Davut Saygı ;”Proje için İlçemiz köylerinin belirlenmesi bizi çok memnun etti. Projeyi biz de Oda olarak destekliyoruz ve takip edeceğiz. Projenin her anında üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız, emeği geçen herkese teşekkür ederim.” Dedi

Küçükerikli Köyü Muhtarı Selami Akkuru da, Projenin köye hayırlı olmasını diledi. Yetiştiriciler olarak Projenin başarılı olması için gerekli hassasiyeti göstereceklerini, söyleyerek, Projede desteği olan herkese teşekkür etti.