Mübarek Ramazan ayı başlıyor.

İslam Alemi, bu gece sahura kalkarak ilk oruçlarını tutacak.

Kutsal geceler arasında önemli bir yeri bulunan Kadir Gecesini de içerisinde barındıran Ramazan ayı, 12 Mayıs Çarşamba günü sona erecek.

Kadir Gecesi ise 8 Mayıs Cumartesi gününü Pazara bağlayan gece idrak edilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı bu yılki fitre miktarını ise en az 28 TL olarak belirledi.

Ramazan Bayramı ise 13 Mayıs Perşembe günü başlıyor.

SIKI TEDBİRLER GELEBİLİR

Koronavirüs vakalarının giderek artması nedeniyle bu yıl yine Ramazan ayında toplu iftar yemekleri yapılamayacak. Teravih namazları ise evlerde kılınacak.

Ramazan Bayramı sonrasına daha sağlıklı, sorunlardan arınmış olarak girilebilmesi için Ramazan ayı boyunca daha sıkı tedbirlerin de alınması gündemde.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan ayına yönelik olarak bir dizi önlemler alındı.

Genelgeye göre, iftar ve sahur gibi kalabalık grupları bir araya getiren her türlü etkinliğe ve iftar çadırlarına müsaade edilmeyecek

Fırınlardaki özel sipariş de dahil pide ve ekmek üretimi iftardan 1 saat önce sonlandırılacak, iftar saatine kadar sadece satış yapılabilecek, iftardan sonra da üretim, satış ve diğer hazırlık işlemleri devam edilecek.

Ramazanı fırsat bilerek fahiş fiyat uygulaması yapan firma ve işletmelere yönelik denetimler artırılacak, aykırı hareket edenlere işlem yapılacak.

ANA TEMA: ŞİFA AYI RAMAZAN

Ramazan Şerif’in manevi atmosferine girerken Çorum Belediyesi de mahya geleneğini yaşattı. Belediye, Hürriyet Meydanı’na ‘Hoş Geldin Ya Şehr-i Ramazan’ yazılı bir mahya astı. Şehir meydanı, mahya ile ayrı bir güzelliğe kavuşurken, Çorum halkı da onbir ayın sultanına kavuşacak olmanın heyecanını yaşıyor.

İl Müftüsü Muharrem Biçer yaptığı açıklamada bu yılki Ramazan ayı temasının “Şifa Ayı Ramazan” olarak belirlendiğini söyledi. Biçer “Tüm dünyayı etkisi altına alan salgın hastalık, hem bedenimizi hem de ruhumuzu olumsuz etkilemiştir. Sağlık nimetinin değerini her zamankinden daha fazla anladığımız, şifaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz bu günlerde Başkanlığımız çok isabetli bir kararla bu yıl ki temayı “Şifa Ayı Ramazan” olarak belirlemiştir” dedi.

Ramazan ayı içi tavsiyelerde bulunan Müftü Biçer, bu ayın ibadetle, Kur’an-ı Kerim okuyarak değerlendirilmesini istedi.

Ramazan ayı sevginin, hoşgörünün, kardeşliğin, yardımlaşma ve dayanışmanın güçlendiği, perçinleştiği bir ay olsun.

Herkese hayırlı Ramazanlar…