ÇORİMDER Başkanı ve ÖNDER Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Boyraz, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümünde yaptığı açıklamada; 15 Temmuz darbe girişiminin yapıldığı anda ÇORİMDER olarak darbe girişiminden haberdar olduğumuz an Çorum’un dörtbir yanındaki imam hatipli kardeşlerimizle oluşturduğumuz ağlar üzerinden irtibata geçtik. Onları hemen mobilize bir şekilde meydanlara davet ettik.

Sabaha karşı yeni gün ya bizim olacak, bu ülkenin gerçek sahiplerinin olacak ya da bu hainlerin eline geçecekti. Hamdolsun o gece can verenler, şehitler, yaralananlar, gazi olanlar ve meydanlarda bulunan binlerce kardeşimizin dirayetiyle sabaha, aydınlık bir güne uyanmış olduk.

Biz imam hatip ailesi olarak şunu net bir şekilde ifade ediyoruz ki; eğer hala zihninin arka planında gizli ajandasında bu tip girişimleri planlayanlar varsa emin olun ve bilin ki yeni bir hareketinizde dimdik ayakta ve karşınızda olacağız. Her tür bedeli ödemeye bizler hazırız. Yeter ki vatanımız ayakta kalsın, yeter ki bu ülkenin geleceği hainlerin eline geçmesin, yeter ki bu ülkenin gençlerinin geleceğine ipotek konulmasın.

İmam hatip camiası olarak sadece darbenin karşısında duran bireyler değil; bu ülkenin geleceğine yatırım yapacak ve güzel gençler yetiştireceğiz. Bu ülkenin kalkınması için, milli birlik ve beraberliğimizi sağlayabilmek için mücadelemizi sürdüreceğiz” şeklinde ifadelerde bulundu.