Vakıf binası bitişiğindeki arsaya kurulacak olan kültür merkezi için düzenlenen Altınkaya Arena’daki geceye ilgi büyük oldu. Meltem ve Uğur Çınar’ın sunduğu geceye Dernekler İl Müdürü Mustafa Bayrak, Merkez İlçe Nüfus Müdürü Aziz Önal, CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, DEVA Partisi İl Başkanı Orhan Vargeloğlu, Gelecek Partisi İl Başkanı İsmail Barış Coşgunsu, EMEK Partisi İl Başkanı Cafer Gökmen, CHP Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Erkan Yıldız, Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Naki Özkubat, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Avrupa Çorumlular Derneği Başkanı Selahattin Toprakçı, Belediye-İş Sendikası Başkanı Mehmet Şen, CHP İl Genel Meclisi ve Belediye Meclis Üyeleri, CHP İl, İlçe, Merkez İlçe, Kadın ve Gençlik Kolları yöneticileri, KESK’e bağlı sendikaların başkanları, sendika, demokratik kitle örgütü, dernek temsilcileri, köy muhtarları ile yüzlerce can katıldı.

Gecenin açılışında konuşan Alevi Kültür Merkezi Başkanı Yıldız Şahin, Hacı Bektaş Veli Vakfı ile güzel bir birliktelik oluşturduklarını ve canlara hizmet ettiklerini belirterek kültür merkezinin temelinin kısa sürede atılacağını söyledi.

Gecede birlik beraberliğin önemine değinilerek vakıf ve dernek binasının yanındaki arsaya hoşgörü tuğlalarından harcı sevgi ile karılmış bir dostluk ve kardeşlik merkezi inşa edileceği belirtilen Vakıf Başkanı Dede Nurettin Aksoy da tüm canlardan destek beklediklerini vurguladı.

Gecede daha sonra Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi’nin projesini hazırlayan Mimar Didem Tokgöz Semiz kürsüye gelerek projeyi tanıttı.

Kadeş Halkoyunları Gençlik ve Spor Derneği’nin halkoyunları ile renk kattığı gecede Zakir İsmail Güçlü ve tanınmış sanatçı Caner Gülsüm de sahne alarak davetlileri eğlendirdi. Gecede yapılan açık artırmada Hacı Bektaş Veli tablosu Selahattin Yıldız’a, özel yapım bağlama ise Seydi Kaya tarafından satın alındı. Geceye katılanlar düzenlenen bağış kampanyasına da büyük ilgi gösterdiler.