Memur-Sen Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Çorum’a gelerek çeşitli temaslarda bulundu.
Memurlar ve Hükümet arasında bu yıl ilk kez yapılan toplu sözleşme görüşmelerinin uyuşmazlıkla sonuçlanmasından sonra Kamu Hakem Kurulunda Memur-Sen Konfederasyonu tarafından teklif edilerek yer alan,  Memur-Sen Genel Başkan yardımcısı ve Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Memur-Sen Çorum İl Temsilcisi Orhan Uyanık’ın daveti üzerine Çorum Memur-Sen İl Başkanlığında Memur-Sen’e bağlı sendikaların il başkanları ile bir araya geldi.
Toplu sözleşme süreci ve son gelişmeleri değerlendiren Tonbul, siyasi iradeyi vesayet rejimiyle mücadelesinde işçi memur demeden toplumun bütün kesimlerinin desteklemek zorunda olduğunu söyledi. Türkiye’nin artık eskisi gibi olmadığını söyleyen Tonbul, artık kabuklarını kırmış, geleceğe emin ve güvenle bakabilen bir ülke olduğumuzu söyledi. Siyasi iradenin takdir edilecek bir çok hizmeti olduğunu, lakin konu memurun hak ve talepleri olduğunda siyasi iradenin aynı tutumu göstermediğine değinen Tonbul, toplu sözleşme sürecinde bürokratların korkuları yüzünden siyasi iradenin memur zammında cesur adım atamadığını söyledi. Bürokratik vesayetin Türkiye’nin önemli sorunlarından biri olduğunu söyleyen Tonbul, Memur-Sen olarak çalışanların haklarını birkaç bürokratın keyfi uygulamalarına bırakmayacaklarını söyledi.