Çorum Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkan Adayı İbrahim Doğan, 16 Ocak’ta yapılacak olan oda seçimleri öncesi başkan adaylığını açıkladı.

Kamyon Garajında çok sayıda esnafın da katılımı ile basın toplantısı düzenleyen İbrahim Doğan, mevcut yöneticilerin şoför ve nakliyeci esnafının hak ve hukukuna sahip çıkmamasından yakınarak, “odalar makam, mevki yeri değildir. Bu odalar başkanlar makam araçlarına binsin, maaş alsın, gezsin diye mi kuruldu? Odanın amacı temsil ettiği mesleğin ilerlemesi, üyesinin hak ve hukukunun korunmasıdır. Hiçbir makam kimseye baki değildir” dedi.

1998 yılından beri nakliyecilik yaptığını ve baba mesleğini sürdürdüğünü ifade eden Doğan, odanın sorunlarını çok iyi bildiğini belirterek; “Biz seçilirsek odamızı yeniden itibarlı ve güçlü hale getireceğiz. Üyesine sahip çıkan, üyesinin yanında duran, şeffaf ve hesap verebilen bir oda olacağız” ifadesini kullandı.

Mesleğe ve üyelere sahip çıkmak için bu yola çıktıklarını vurgulayan Doğan; “Biz bu mesleğin mutfağında yetiştik. Odamızın sorun ve sıkıntılarını çok iyi biliyorum. Çözüm önerilerimiz var. Sorunları çözebilecek ve odayı geleceğe güçlü bir şekilde taşıyabilecek kapasiteye, kabiliyete ve ekibe sahibiz. Onun için bu vazifeye talibim. Bizim amacımız ekmeğimiz, bizim amacımız mesleğimiz ve üyelerimiz. Biz bu mesleğe sahip çıkmak için bu yola çıktık. Biz bu işi makam mevki sevdası için değil, hak arama mücadelesi olarak gördük. Nasip olur seçilirsek, bu kurumu kul hakkı yemeden, israf etmeden, insan ayrımı yapmadan, hesap verebilir, şeffaf bir yönetim anlayışıyla yöneteceğiz. Her ay üyelerimize yaptığımız işlerin hesabını vereceğiz” şeklinde konuştu

EKONOMİNİN YÜZDE 52’Sİ ŞOFÖR VE NAKLİYECİNİN SIRTINDA

Türkiye’de 700 tane şoförler ve nakliyeciler odası olduğunu kaydeden Doğan, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Hiçbir mesleğin bu derece örgütlü yapısı yoktur. Çünkü stratejik öneme sahip bir iş yapıyoruz. Pandemide, afetlerde, doğa olaylarında bütün sektörler duruyor ama nakliye sektörü durmuyor. Çünkü nakliye sektörü hayatın olmazsa olmazıdır. Nakliye sektörü olmazsa ticaret olmaz. Ticaretle uğraşan işadamlarımızdan tutun çiftçilerimize kadar nakliye sektörü can damardır. Çok iyi örgütlenmiş bir meslek ağımız var. Böyle bir mesleğin şaha kalkması lazım. En itibarlı meslek, en sayılan, en hürmet edilen, en çok aranan, tercih edilen bir meslek olmamız lazım ama maalesef her gün sorunları dağ gibi büyüyen, içinden çıkılmaz hale gelen, itilip kakılan, kıyıda köşede kalmış bir meslek haline geldik. Biz seçilirsek odamızı yeniden itibarlı ve güçlü hale getireceğiz. Üyesine sahip çıkan, üyesinin yanında duran, şeffaf ve hesap verebilen bir oda olacağız. Yaptığımız meslek gereği Türkiye’nin her yerini dolaşıyoruz. Bir esnafımızın başına herhangi bir iş gelse ben İbrahim Doğan olarak Türkiye’nin neresinde olursanız olun gelip, sorunuzu çözeceğimin taahhüdünü veriyorum.

MAKAM-MEVKİ MÜCADELESİ DEĞİL, HAK ARAMA MÜCADELESİ VERECEĞİZ

Yöneticiler, yönettikleri toplumların kaderinde rol oynar. Yaptıkları iş ve icraatlarla, uyguladıkları politikalarla idare ettikleri toplumları ya vezir, ya da rezil etmişlerdir.

Bizler devlete 11 kalem vergi veriyoruz. 16-17 kalem esnafa iş ve istihdam sağlıyoruz. Çok iyi örgütlenmiş bir yapımız var, stratejik bir öneme sahibiz. Devlete çok büyük katkımız var. Ekonomiye katkımız yüzde 52. Böyle bir mesleğin şaha kalkması lazım.

Ancak ne yazık ki oda yöneticilerimizi çıkıp, ‘benim esnafım perişan, hakkı yeniliyor, hukuku gasp ediliyor, eşit şartlarda çalışmıyor, haksız rekabete maruz kalıyor’ dedi mi? Bu odalar başkanlar makam araçlarına binsin, maaş alsın, gezsin diye mi kuruldu? Odalar, üyelerin derdine çare olsun, sesimizi duyursun diye kuruldu.

Eğer yetki verip de göreve getirirseniz saygın, itibarlı, güçlü, üyesine sahip çıkan, şeffaf, odayı çağın şartlarına uygun olarak geleceğe taşıyacak bir yönetim anlayışı sergileyeceğiz.

Ahbap çavuş ilişkisi ile değil, istişare ile, ortak akıl ile odamızı yöneteceğiz ve üyelerimizin yanında duracağız.

Amacımız emeğimiz, ekmeğimiz, işimiz, üyemize sahip çıkmaktır. Makam mevki mücadelesi değil, hak arama mücadelesi vereceğiz.”