Törene katılan Çorum Müftüsü Muharrem Biçer, kursun öğrencilerini tebrik ederken kendilerine başarı belgelerini ve plaketlerini Çorum Halk Eğitim Müdürü Burhan İnceKara ile birlikte takdim etti.

Müftü Biçer törende yaptığı konuşmada; “Çorum İl Müftülüğünün engellilere yönelik gerçekleştireceği faaliyetlerinden kısaca bahsederken şunları söyledi; “Halk eğitim ve Belediye ile yapılacak ortak çalışma neticesinde Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezindeki öğreticilere, Müftülüğümüz Engelli Koordinatörlüğü öncülüğünde Braille alfabesi öğretilecektir. Böylece Braille alfabesi bilmeyen hiçbir görme engelli kardeşimizin kalmaması için çalışmış olacağız. Ayrıca bir müjdemiz var. Müftülüğümüz Engelli Koordinatörlüğü öncülüğünde Çorum'da bulunan tüm engellilere ve ailelerine yönelik manevi danışmanlık ve rehberlik projesi yapacağız. İnşallah” dedi.
Törenin sonunda Engelli Koordinatörü Harun Hakan Efe, Müftü Biçer’e, İl Müftü Yardımcısı Fatih Kaya da Müdür İncekara’ya Braille alfabesi ile yazılmış Kur'an-ı Kerim ayeti olan birer tablo hediye etti.

Müftü Biçer son olarak; “Bu organizasyonun yapılmasında emeği geçen Engelli Koordinatörlüğü ve Diyanet Gençlik Merkezi çalışanlarına teşekkür etti.”