Çorum Belediyesi Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın başkanlığında toplandı. Meclis gündemdeki maddeleri değerlendirerek yeni kararlar aldı.

Temur konuşmasında, “102 yıl önce Büyük Türk Milletinin istiklali için yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıstaki Samsun Yolculuğu, tarihi bir başlangıcı ifade etmektedir. Bu başlangıç ve devamında tüm ülke sathında oluşan milli ruh, bizim en kıymetli yol göstericilerimizdir. 19 Mayıs 1919’da Samsun’da Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımını atan, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal’i ve Bandırma Vapuru’ndaki yol arkadaşlarını rahmetle yad ediyorum” dedi.

“SADECE ÜLKEMİZ DEĞİL BÜTÜN ÜLKELERDEKİ GENÇLERİN HUZURLA YAŞAYACAĞI BİR DÜNYA OLMASINI TEMENNİ EDİYORUM”

“Onları ilk önce Samsun’da, ardından Havza, Amasya, Erzurum, Sivas’ta bağrına basan Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarına Allah’tan rahmet diliyorum” diyen Muhammed Fatih Temur, “İstiklal Harbimiz başta olmak üzere, Balkan Harbi’nde, Birinci Dünya Savaşı’nda, Trablusgarp’ta, Çanakkale’de, Kut’ül Ammare’de, Yemen’de, şanlı Medine müdafaasında, Galiçya’da şehit olan tüm askerlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Kore’de, Kıbrıs’ta, uzun yıllar süren terörle mücadele döneminde şehit olan, gazi olan tüm askerlerimizi minnetle anıyor, şehitlerimize rahmet, hayatta olan gazilerimize ise uzun ömürler temenni ediyorum.102. yılını kutlayacağımız biz gençlerin bayramında sadece ülkemiz değil bütün ülkelerdeki gençlerin huzurla yaşayacağı bir dünya olmasını temenni ediyorum. Bu vesileyle de Gazze’nin, Ramallah’ın, Kudüs’ün kahraman ve vakur gençlerini, Halep’in, Şam’ın, Mısrata’nın, Musul’un çileli gençlerini, Balkanlar’daki, Evladı Fatihan olan Üsküplü, Sancaklı, Prizrenli genç kardeşlerimizi özellikle selamlıyorum. Afrika’nın, Asya’nın, Avrupa’nın, Ortadoğu’nun tüm gençlerine selamlarımızı iletiyorum” açıklamalarında bulundu.

Muhammed Fatih Temur, “Gençler olarak tarihimizi ve atalarımızın mücadelesini her zaman referans olarak görmekteyiz. 19 mayıs sadece, Türk milli kurtuluş hareketinin başlangıcı değil, Büyük Türk milletine asla prangaların vurulamayacağının göstergesidir. Milli mücadelenin başladığı bu anlamlı günün gençlere ithaf edilmesi de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma idealinin bir başka göstergesidir. Bizler biliyoruz ki bu seviyeye ulaşmanın en büyük yolu gençlere verilen önem ve değerin artmasından geçmektedir. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde de gençlere gerekli önem ve değer verilmiş, Gençler bu ülkenin geleceğini etkileyen tüm kararların içerisinde aktif bir şekilde rol almıştır ve almaya da devam etmektedir. Unutmayalım ki Gençler bu ülkenin aydınlık suretleri ve geleceğidir.

Bu vesileyle 19 Mayısın 102. Yılında Samsun yolculuğuyla bir mücadelenin ateşini yakan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemize sahip çıkma iradesiyle milli ruhumuzu besleyen tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz” ifadelerine yer verdi