Çorum'un Kargı İlçesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla ilçede çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Stajyer öğretmenlerinde stajyerlikleri düzenlenen törende ettikleri yeminin ardından kalktı.

Kargı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla gün boyu çeşitli etkinlikler düzenledi. Öğretmenlik mesleğine yeni giren ve stajyer olan öğretmenler için de, Kargı Öğretmen Evi’nde yemin töreni düzenlendi.

Düzenlenen törene Kargı İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Küçükaydın, okul müdürleri, öğretmenler ve emekli öğretmenler katıldı.

Törende bir konuşma yapan Kargı İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Küçükaydın, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu belirterek, “Eğitim, doğduğumuz andan itibaren başlayarak hayatımızın son anına kadar devem ediyor. Hayatımızın ilk eğitmenleri aile bireylerimiz olurken, okul çağından itibaren öğretmenlerimiz, bizlerin en büyük yol göstericileri oluyor. Bu nedenle öğretmenler her zaman toplumda örnek kişiler olmuştur. İnanıyorum ki bugün yemin ederek görevine başlayan arkadaşlarımızda görevlerini en iyi şekilde yaparak, topluma yararlı bireyler yetiştirilmesinde üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde yapacaklardır. Meslek hayatlarında kendilerine başarılar diliyor, hayırlı olsun diyorum’’ dedi.

Ardından yemin törenine geçildi. Yaklaşık 1 yıldır stajyer öğretmen olarak görev yapan 6 öğretmen yemin ederek görevlerine başlamış oldu.