Çorum TÜRKAV İl Başkanı İlyas Gül, “Eğitim, ülkelerin bugününü ve geleceğini şekillendiren en önemli unsurdur. Çünkü eğitimin konusu insandır. İlim ve irfan sahibi insan kaynağına sahip olmayan milletler medeniyet yarışında geri kalmaya ve başka milletlerin vesayeti altında yaşamaya mahkumdur” dedi.

“ Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün; “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.” veciz sözü Cumhuriyetimizi ilelebet bağımsız yaşatmak için eğitime vermemiz gereken önemi sarih bir biçimde ifade etmektedir” diyen Gül, “Ülkesinin geleceğini sağlam temeller üzerinde inşa etmek isteyen milletlerin milli şuura sahip nesiller yetiştirmek için büyük bir çaba gösterdiğine şahit oluyoruz. Ailesine, milletine ve bu aziz milletin onurlu bir bireyi olarak kendisine karşı sorumluluk duyan, erdemli bir yaşamı her şeyden üstün tutan genç nesillerin yetişmesinde başrolü oynayan kişiler şüphesiz öğretmenlerimizdir.Öğretmenler, aynı zamanda ülkesine, milletine ve tüm insanlığa ölümsüz eserler kazandıran mimarlardır” ifadelerine yer verdi.

Gül, “Öğretmenlerin çalışmaları ve harcadıkları mesai bugünü, yarını ve aydınlık bir geleceği inşa etmek içindir. Bugünün başarılı devlet insanları, bilimde ve fikir hayatında dünyaya yön veren kişileri dünün başarılı eğitimcilerinin eseridir.Türkiye'nin bugünlere ulaşarak dünyanın ve bölgesinin önemli güçlerinden biri haline gelmesinde çok önemli bir paya sahip olan öğretmenlerimize bir kez daha minnet ve şükranlarımı ifade ediyorum.Başta Başöğretmen Atatürk olmak üzere,şehit öğretmenlerimize ve ebediyete intikal eden öğretmenlerimize Yüce Mevla’dan rahmet niyaz ediyor, yetiştirdikleri evlatlarımız sayesinde ülkemizin geleceğini teminat altına alan tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” açıklamalarında bulundu.