AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, basının demokratik toplumun kaçınılmaz bir gerçeği olduğunu belirterek,  toplumu önemli konularda aydınlatarak kamuoyu oluşturan basının sosyal anlayış açısından hayatı bir öneme sahip olduğunu ifade etti.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla yazılı bir açıklamada bulunan Ceylan, özveri ve fedakârlık isteyen gazetecilik mesleğinin zor ama onurlu bir meslek olduğunu vurguladı.
AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, açıklamasında şöyle dedi:
“Toplumların doğru bilgiye ulaşma ihtiyaçları ve hakları vardır.
Demokratik toplumlarda topluma bu hakkı kullanması yönünde en büyük katkıyı basın mensupları sağlamaktadır. Bu bağlamda basın demokratik toplumun kaçınılmaz bir gereğidir.
Toplumu önemli konularda aydınlatarak kamuoyu oluşturan basın sosyal anlayış açısından hayatı bir öneme sahiptir.
Doğası gereği yerine göre zor şartlar altında da görev yapan basın mensupları aracılığıyla şehrimiz ülkemiz ve dünyada olup bitenler hakkında çok kısa bir süre sonra haberdar olabilmekteyiz. Özveri ve fedakârlık isteyen bu meslek zor olduğu kadarda onurlu bir meslektir.
Basın mensupları, haber ve görüşlerin yaygınlaştırılmasında ve kanaatlerin oluşturulmasında önemli paya sahiptirler basın üstlendiği görev itibarıyla toplumun en önemli kurumlarından bir tanesidir. Günümüzde teknolojik gelişmeler sonucu ulaşmış olduğumuz bilgi çağında basın ve çalışanlarının önemi daha da artmıştır.
İlimizin kalkınmasında sosyal, kültürel ve ekonomik anlamda gelişmesine önemli katkılar sağlayan yerel basınımızın da özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerinden dolayı her zaman övünmekte ve gurur duymaktayız.
Bu duygu ve düşüncelerle önemli görevlerini gerçekleştirmek için büyük bir özveri ile fedakârlıkla çalışan basın mensuplarımızın basın çalışanlarının haklarını düzenleyen yasanın yürürlüğe girmesinin dönümü olan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyor, görevlerinde başarılar diliyorum.”