Bu yıl 8. düzenlenen Çorum Tarım ve Hayvancılık ve Gıda Fuarı’nda çeşitli illerden 500 firma yer aldı. Tarımsal makine ile ekipmanlar, gıda ve canlı hayvanların sergilendiği fuara, üreticiler ve firmaların yanı sıra çeşitli kurumlar da ilgi gösterdi.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Fuar bu gün alanında gerçekleştirilen açılışa Çorum Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, İl Emniyet Müdürü Mehmet Gülser, AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, MHP İl Başkanı Agah Karapıçak, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, ÇESOB Başkanı Recep Gür, Çorum Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Atlas Uluslararası Fuarcılık Sahibi Fevzi Atasagun, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çorum İl Müdür Vekili Yusuf Şahinbaş, Çorum Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yılmaz Kaya, Ziraat Odası Başkanı Mehmet Sayan, Pankobirlik Başkanı Ahmet Pehlivan, Çorum Ticaret İl Müdürü Fikret Yıldırım, İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük, Düvenci Belediye Başkanı Necmettin Yalçın, Yayla Haber Genel Yayın Yönetmeni Hacı Odabaş ve daire amirleri katıldı.

Açılış töreninde konuşan Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Yusuf Şahinbaş, “Fuar, Çorum'un tarımdaki iddiasını ortaya koyan bir organizasyon.Fuarlar çeşitli alternatiflerin sunulduğu yeni ürün ve teknolojilerin bir arada görülmesinin sağlandığı, ürün tanıtımının doğrudan yapıldığı organizasyonlardır.8.sinin açılışını gerçekleştireceğimiz Çorum Tarım Fuarı tarım sektörüne ciddi bir vizyon kazandırıyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde toplanan Tarım Şurası’na değinen Şahinbaş,Şura sonuçlarının Tarım ve Hayvancılığımıza hayırlar getirmesini dilerim. Fuarın açılışında emeği geçenlere teşekkür ederim" ifadelerine yer verdi.

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal ise, “ Bu Fuar yaklaşık 9 ylda 50. Fuarımız ama bölgede en güçlü fuar tarım ve hayvancılık fuarımız bunda hızla yükselmeye alışıyoruz. Biz görevimizi yapacağız. Fuar sonunda anketimizi yapıp değerlendireceğiz. Firmalarımızı her ne kadar e-ticarete hazırlıyor olsak ta en doğru tanıtım fuarlardan geçmektedir” açıklamalarında bulundu.

Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Ticaret Sanayi Odası’na böyle bir tesisten dolayı teşekkür ediyoruz. Madem böyle bir imkanımız var bu imkanı şehrimizin tanıtımı için sonuna kadar kullanacağız Bu tesiste Kitap Fuarı yapacağımızın da müjdesini verelim. Çorum, dünyanın merkezi aynı zamanda simentalin de başkenti oldu. Çorum güzel olan her şeyin merkezi” dedi.

Son olarak konuşan Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Çorum her geçen gün hem ülke genelinde hem de giderek dünya çapında omlum gelişmelerden dolayı bilinir duyulur hale geldi. Bunda hepimizin katkısı var. Tüm Çorumluların desteği var. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere ilgisine göre her bakanımız destek veriyor. Çorum tarımda ve ticarette önde bir şehir. Fuar çiftçi ve üreticilere hayırlı olsun” şeklinde konuştu.