Türk Telekom ilçe merkezinde başladığı FiberkenTT dönüşüm çalışmalarında 2. etap çalışmaları tamamlandı ve 3. etap çalışmalarına geçildi. Çalışmalar sonucunda bazı mahallerde dönüşüm gerçekleşti. Yeni sistem ile verimliliği yüksek olan yeni nesil santraller, fiberoptik kablolarla değiştiriliyor.

Bu kapsamda bazı mahallelerde fiberoptik kablo çekim çalışmaları ve sistem kurulumları tamamlandı. Aralık ayında tüm kullanıcıların mevcut hatlarının fiber sistem üzerine aktarma çalışmalarının tamamlanması hedefleniyor. FiberkenTT projesi sayesinde Türk Telekom kullanıcılarına daha yüksek hızlarda ve daha kaliteli internet hizmeti, ip tabanlı teknolojiler üzerinden hizmetler sunulacak.

Yapılan açıklama da, “Başlatılan fiber optik sistem uygulamasını hızla tamamlamak istiyoruz. Türk Telekom olarak Türkiye’nin tartışmasız iletişim ve eğlence teknolojileri lideri olarak, her alanda işimizi en iyi şekilde yaparak, müşterilerimizin iş ve yaşamlarını zenginleştirmelerini sağlamaya devam edeceğiz.” ifadeleri kullanıldı.

--