Çorum Çiftçi Malları Koruma Başkanı Altınörs yaptığı açıklamada, “Biz gücünü makamdan alan değil Bulunduğu makama güç katan insanlarız” dedi.

Daha sonra açıklamasına devam eden Rafet Altınörs, “ Benim adım Rafet Altunörs, evim Çiftlik Caddesi’ndedir. İşim 1 yıldır 2 gün Koruma Başkanlığı ( Nalıncı iş merkezinde ) ve 12 yıldır da üç günde bir 24 saat Çorum Belediyesi Eskice İçme Suyu Pompa İstasyonu’nda nöbetim oluyor.

Buralara geldiğim gittiğim güzergâh belli. Bindiğim araba devletin zırhlı aracı değil. 19 AR 760 plakalı mavi renk Dacıa şahsi kendi aracım ve bu iş yerlerime geçerken tek başımayım. Aracımı kendim kullanırım su pompa istasyonunda ise 24 saat yalnız tek çalışıyorum. İsteyen istediği yerde karşıma çıkar varsa söylemek istediği rahatsız olduğu bir konu çıkar söyler” ifadelerine yer verdi.

Altınörs, “Biz 1941 yılında 4081 sayılı kanunla TBMM Tarafından Kurulan Çiftci Malları Koruma Başkanlığı kanunlarınca Valilik Makamı Murakaba Heyeti’nin belirlemiş olduğu ekili-dikili-araziler-bağlar-su arkları-bentler-bağ ve arazi yolları-kendiliğinden yetişmiş ağaçlar gibi korumakla yükümlü olduğumuz alanlarda ve yine Valilik Murakaba Heyeti’nin belirlemiş olduğu yıllık aidat ücretleri ile kendi bütçesini kendi içinde yapan topladığı yıllık aidatları ile bekçi maaşları ve bekçilerin SSK giderlerini karşılayan, korumakla yükümlü alanlarında hizmet veren 12 personeli olan bir kamu kurumuyuz” dedi.

Çorum Çiftçi Malları Koruma Başkanı Rafet Altınörs, “Koruma ücreti arazi sahibinden değil araziyi ekip biçen işleyen kişi veya kişiler, koruma bekçileri tarafından tespit edilir. İsim alınır ekim yaparken araziyi işlediği traktörün resmi çekilerek plaka kaydı dahil kayıt edilir. Bir yılı geçen koruma ücreti tahsil edilemeyen bağcılar ve çiftçilere kanun gereği işlem yapılarak yasal süreç başlatılır. Bizim şahsi değil kurumsal bir iş yaptığımızın bilincinde olmayanlara sadece şunu diyorum. Kanun açık Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı hakkında şikâyeti, görüşü sıkıntısı olanlar Valilik Makamı Murakaba Heyeti’ne bizzat veya dilekçe ile görüş ve şikayetlerini bildirebilirler.

Hal böyle olunca olayı şahsileştirip farklı yerlere çekmeye çalışanlara aba altından sopa göstermeye çalışanlara da sadece şunu söylemek istiyorum.!

Herkesin bir canı var ve bunu da nerde ne şekilde alacağını sadece Allah bilir. Vesselam” açıklamalarında bulundu.