Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, müjdeyi verdi. Çorum Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan yeni şehir stadyumu ve inşası devam eden spor salonu Gençlik ve Spor Bakanlığına devredilecek. Bu kararın ardından Çorum Belediyesi’nin eski stadyum ve çevresinde ne yapacağı merak konusu oldu.

Çorum’a gelen Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu’nun müjdesiyle birlikte şehrin en işlek bölgelerinden birisi olan Tavukluk mevkiinde bulunan eski stadyum ve kapalı spor salonunun yerleşkesi imara açılmayacak.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz Ağustos ayında Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, düzenlediği basın toplantısında Kesin Karar Gazetesi muhabirinin eski stadyum ve spor salonunun yeriyle ilgili sorusuna, “Zorunda kalırsak büyük bir kısmı yeşil alan olmak üzere olmak şartıyla bir revize yapmak zorundayız” demişti.

Yeni stadyumun maliyetinin Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından karşılanması durumunda milletin istediğini yapacaklarını kaydeden Aşgın, “Gençlik Spor Bakanlığı ile arzu ettiğimiz bir çözüm var. Bakanlık burasının inşaat maliyetini karşılasınlar, biz de devredelim. Bizim stadyumumuzu ve spor salonumuzu birçok ilde olduğu gibi Gençlik ve Spor Bakanlığı yapmış olsun. O zaman da bizim oradan da bir alacağımız olmayacak. Cumhurbaşkanımızın eski stadyum ve spor salonlarıyla ilgili ifadeleri var. Bunu gerçekleştirirsek milletimiz ne istiyorsak öyle yaparız” ifadelerini kullanmıştı.