Çam, “Fiziksel temas, hava yolu vb. yollarla çok hızlı bulaşabilen ve enfekte olan insan sayısı tüm Dünya’da hızlı şekilde yükselen Koronavirüs (Covid-19) salgınının, toplum sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek ve virüs yayılımını durdurabilmek için öncelikle sağlık çalışanların korunması ve çalışma ortamlarının iyileştirilmesi gerekmektedir.İl Sağlık Müdürlüğü Evde Sağlık Hizmet Koordinatörlüğü daha önceden İl Sağlık Müdürlüğü binasında hizmet vermekte iken alınan son kararla DSİ 54. Şube Müdürlüğü ile Anatem binaları arasında bulunan lojmandan bozma binaya taşınmıştır. Bu bina yetersiz çalışma ortamı dar gerek normal asansörü ve gerekse engelli asansörü olmayan sağlıksız bir binadır. İl Sağlık Müdürlüğü Binası yanında bulanan eski Devlet Hastanesi acilen faaliyete geçirilmelidir. Sağlık çalışanlarının görevini yapabileceği sağlıklı mekanlar oluşturulmalıdır” dedi.

“Devletimizin maske dağıtımı ile ilgili aldığı karar doğrultusunda PTT çalışanlarının hem iş yükünü hemde sağlıklarını riske atmadan kurumsal (tüzel kişi vb.) olarak maske dağıtımı sağlanmalıdır. Çalışanlar ve aile sayısı dağıtımı ile iş yükü ve riski azalacaktır” diyen Çam, “Cumhurbaşkanlığı tarafından 22 Mart 2020 tarih ve 2020/4 sayılı Genelge ile COVID-19 salgınının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla, bu salgınla mücadeleyi ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetleri zafiyete uğratmayacak ve kamu hizmetlerini aksatmayacak şekilde, ihtiyacı karşılayacak kadar asgari sayıda personelin bulundurulması şartıyla esnek çalışmaya geçilmiştir. Ancak bazı kurumlarda özellikle 4-B Pozisyonunda personel bu kapsam dışında tutulmuş, her gün işe gelmesi söylenmiştir. Bu ayrımcılıktır, bu uygulamaların son bulmasını ve bu pozisyonda çalışan personellerinde dinlenmeleri sağlanmalıdır” açıklamalarında bulundu.

Hayati Çam, “Kamu kurumlarında farklı uygulamalar göze çarpmaktadır. Kamu kurumlarında görev yapan personele ve vatandaşların girişlerde ateşinin ölçülmesi salgının tespitinde önemli unsurlardandır. Ancak hala bazı kurumlarda ateş ölçer kullanılmadığı gözlenmektedir. Valilik ana binasında ateş ölçer cihazı kullanılmasına rağmen ek iki binasında da ateş ölçer cihazı hala kullanılmamaktadır. Yine bazı kurumlar personeline maske dağıtımı yaptığı halde bazı kurumlar maske dağıtımı dahi yapmamıştır. Salgınla mücadele konusunda sürecin başından beri aldığı tedbirler nedeniyle İl Özel İdaresi yöneticilerine konfederasyonumuz adına çok teşekkür ederiz.

Bilindiği üzere İllerde İl Pandemi Kurulları oluşturulmuştur. Oluşturulan İl Pandemi Kurulu tarafından uygulamaların denetlenerek izlenmesini, eksikliklerin giderilmesi için gerekli çalışmaların yapılmasını Bağımsız Kamu Görevlileri Konfederasyonu İl Temsilciliğimiz olarak talep ediyoruz. Biliyoruz ki bu salgınla ciddi, reel uygulamalarla baş edebiliriz” ifadelerine yer verdi.