Çorum Çalışma ve İş Kurumu iş arayanlarla işverenler arasında nitelikli köprü olmaya devam ediyor.

Engelli vatandaşların doğru meslek seçmesini kolaylaştıracak, iş arama becerilerini geliştirecek desteklerine de devam eden İŞKUR tarafından İş kulübü liderleri Soner Süzer ve Şuayip Helvacı engellilere yönelik iş arama becerileri motivasyon eğitimi verdi.İş ve Meslek Danışmanları 15 engelli vatandaşa “kurum tanıtımı ve İş Arama Becerileri” konusunda bilgilendirme yaptı.

Eğitim kapsamında; iş başvurusunda dikkat edilecek noktalar, iş arama kanalları, CV hazırlama teknikleri, mülakat metotları gibi konularda ipucu verilirken; İş ve Meslek Danışmanlığı kapsamında engellilere yönelik kurum hizmetleri hususunda bilgilendirme yapıldı.

Ayrıca bilgilendirme toplantısından sonra örnek olması ve yapılan hataların gösterilmesine yönelik bir firmanın engelli görüşmesi canlandırılarak mülakat yapıldı. Mülakata katılan engelli iş arayanlardan; iş arama sürecinde olan vatandaşların danışmanlık süreci ve işe yerleştirme hususunda çalışmalara devam edileceği kaydedildi.

İş Arama Becerileri ve Motivasyon Eğitim etkinliğine İl Müdürü Ali Şahan’da katıldı. Şahan, “Engelli yurttaşlara sahip çıkma çağdaş bir toplum olmanın gerekliliğidir. Engelli bireylerin sağlık, sosyal yaşam ve istihdam gibi yaşamsal hizmetlerden tam ve eksiksiz bir şekilde yararlanmaları en temel insan hakları olarak görülmelidir. Engelliler ve ailelerinin yaşam kalitelerini artırmak, geleceğe umut ve güvenle bakabilmelerini sağlayacak şartların oluşturulmasının İŞKUR olarak öncelikli görevlerimiz arasında olduğunu düşünüyoruz.” Çalışma hayatına atılan engellilerin önemli bir insan gücü kaynağı olduğunu belirten İl Müdürü Şahan; Engelli kardeşlerimizin çalışma hayatına aktif olarak katılımlarının sağlanması açısından istihdam edilip iş bulmaları, işgücü piyasasında aktif rol alabilmeleri için mesleki eğitimleri ve doğrudan üretim mekanizmalarında görevlendirilmeleri sosyo-ekonomik kalkınmanın bir göstergesidir. Sadece bir gün değil her gün engelli vatandaşlarımızın yanındayız.” ifadelerine yer verdi.

İş ve Meslek Danışmanı Soner Süzer ve Şuayip Helvacı’nın görsel destekli eğitimleri dikkatle dinleyen engelliler çalışmaların olumlu geçtiğini dile getirdi. Katılımcılardan Aybüke Esmer “ İş Arama görüşmelerinde yaşanılan sorunların örnekler ile gösterildiğini ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini” ifade etti. Esmer “Hayallerin peşinden koş bir gün yorulacaklar” diyerek motivasyonun üst seviyede olduğunu gösterdi.

Türkiye Zihinsel Engeliler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Dr. Neslihan Akkuş Hüsülüoğulları’da İl Müdürü Ali Şahan ve İŞKUR çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

İl Müdürü Ali Şahan’ın eğitime katılan engelli katılımcılara sertifika vermesiyle eğitim sona erdi.