Yapılan açıklamada, “ Belediyesi ile ortak yapmayı planladığımız; “Engelliler Yalnız Değildir” Projemiz, Avrupa Birliği destekli Sivil Düşün kurumunca kabul görerek, onaylanmıştır.2018 Nisan ayında kurulan derneğimiz, kısa sayılabilecek bir süre içerisinde, mevcut zorluklara rağmen birçok hizmeti gerçekleştirmiştir. Sivil Düşün tarafından onaylanan ve desteklenen bu proje, Sivil Düşün’ün maddi destek sağladığı üçüncü projemizdir” ifadelerine yer verildi.

Dernek Başkanı Ertuğrul Kazak, “Reklam ve grafik tasarım masraflarının Sivil Düşün tarafından, nakil işlemlerinin ve engellilere verilecek hediyelerin Çorum Belediyesi tarafından karşılanacağı proje ile; Çorum’da ikamet eden, engelinden dolayı evinden dışarı çıkamayan veya çıkmayan engelli vatandaşlarımız evlerinde ziyaret edilecektir. Kendilerine moral ve motivasyon desteği verilecektir. Engellilerin ihtiyaçları ve yaşadıkları sorunlar kendileri ve yakınlarından tespit edilecek, çözümü için ilgili kurum yetkililere aktarılacaktır. Projenin esas amacı; engellilerin sosyalleşmelerini sağlamak, yalnız ve kimsesiz olmadıklarını hissettirmek, moral ve motivasyon desteği vermektir” ifadelerine yer verdi.

“Ziyaretlerimiz; malum Covid 19 virüs salgını nedeniyle, sosyal mesafe ve maske takma kurallarına uygun olarak yapılacaktır diyen Kazak, “Ziyaretçilerin, ziyaret edilen engelli ve ailelerinin virüs riski almalarının önüne geçilecektir. Ziyaret esnasında yanımızda fazladan maske bulundurulacak, ziyaret edilen engelli ve ailelerine takdim edilecektir. Ziyaretlerimiz esnasında engellilere ve engelli ailelerine sürprizlerimiz olacak, sürpriz ziyaretçilerimiz ziyaret esnasında bizlere eşlik edecektir. Bildiğimiz engellilerin dışında, bizimle irtibatı olmayan, kendisinden haberdar olmadığımız engellilere özellikle ziyaret etmek istiyoruz. Ziyaret edilecek engelliler konusunda duyarlı vatandaşlarımızın desteğine ihtiyacımız var. Tanıdıkları, yakınları ve semtlerinde, apartmanlarında, yakınlarında mevcut olan engelli vatandaşlarımızın bize bildirilmesini talep etmekteyiz.Proje kapsamında yapılacak olan engelli ev ziyaretlerimiz; 06 Temmuz 2020 ile 11 Eylül 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir. Konuya duyarlı vatandaşlarımızın, en geç ziyaret başlangıç tarihi öncesinde bizimle irtibat sağlamalarını diliyoruz” açıklamalarında bulundu.

Kazak, “Proje koordinatörümüz, Derneğimiz gönüllüsü, Sosyal Hizmet Uzmanı Sevda Doğan Karakaş’a yada dernek başkanına ulaşmalarını ve ziyaret edilecek engelliler konusunda bizimle irtibat sağlamalarını bekliyoruz.Engellilere yapılacak olan her hizmet, sosyal sorumluluk taşıyan her vatandaşımızın görevi ve sorumluluğudur. Vatandaşlarımızın, projemize destek sağlamalarını ve bu hayırlı projeye katkıda bulunmalarını dilemekteyiz” dedi.